Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Rituals påskeæg anno 2023

Tøm grøntsagsskuffen og lav alletiders skønne vintersuppe. Foto: Karolines Køkken

Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige
Redaktionen

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og samtidig sparre lidt på madbudgettet.

Velegnet til grøntsagssuppe er blandt andet pastinak, knoldselleri, jordskok, løg, kål, squash og græskar, kartofler, gulerod, asparges, porrer, ærter, persillerod, bønner fx Kidney beans, linser, kigærter, hvide og -sorte bønner og søde kartofler.  

I opskriften forbages grøntsagerne, hvilket gør suppen endnu mere delikat, og toppet med æblerstykker, saltede mandler, friske krydderurter, friskkværnet peber og cremet cremefraiche, er den ganske enkelt forrygende. 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. blandede grøntsager
  • 1 stk. helt hvidløg
  • 1 spsk olie
  • Friske rosmarinkviste, timiankviste eller andre friske krydderurter
  • 2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • ¾ liter grøntsagsbouillon                        

Topping

  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl æble i små tern
  • ½ dl grofthakkede saltede mandler
  • Friske krydderurter
  • Friskkværnet peber                         

Tilbehør

Sådan gør du:

  • Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en lille bradepande. Skær bunden af hvidløget og læg det i bradepanden sammen med grøntsagerne.
  • Fordel olie, krydderurter, salt og peber herover. Bag grøntsagerne i ovnen til de er helt møre. Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Pres hvidløget ud og fjern evt. stilke fra krydderurterne.
  • Kom de bagte grøntsager i en gryde og hæld bouillon over.
  • Kog suppen i 5-10 min. og blend den helt glat. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag suppen til.
  • Fordel suppen i 4 skåle og top den med cremefraiche, æbletern, mandler, friske krydderurter og peber. Server suppen med brød.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Read more
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Read more
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Read more
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Read more
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Read more
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Read more
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger

Tøm grøntsagsskuffen og lav alletiders skønne vintersuppe. Foto: Karolines Køkken

Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige
Redaktionen

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og samtidig sparre lidt på madbudgettet.

Velegnet til grøntsagssuppe er blandt andet pastinak, knoldselleri, jordskok, løg, kål, squash og græskar, kartofler, gulerod, asparges, porrer, ærter, persillerod, bønner fx Kidney beans, linser, kigærter, hvide og -sorte bønner og søde kartofler.  

I opskriften forbages grøntsagerne, hvilket gør suppen endnu mere delikat, og toppet med æblerstykker, saltede mandler, friske krydderurter, friskkværnet peber og cremet cremefraiche, er den ganske enkelt forrygende. 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. blandede grøntsager
  • 1 stk. helt hvidløg
  • 1 spsk olie
  • Friske rosmarinkviste, timiankviste eller andre friske krydderurter
  • 2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • ¾ liter grøntsagsbouillon                        

Topping

  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl æble i små tern
  • ½ dl grofthakkede saltede mandler
  • Friske krydderurter
  • Friskkværnet peber                         

Tilbehør

Sådan gør du:

  • Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en lille bradepande. Skær bunden af hvidløget og læg det i bradepanden sammen med grøntsagerne.
  • Fordel olie, krydderurter, salt og peber herover. Bag grøntsagerne i ovnen til de er helt møre. Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Pres hvidløget ud og fjern evt. stilke fra krydderurterne.
  • Kom de bagte grøntsager i en gryde og hæld bouillon over.
  • Kog suppen i 5-10 min. og blend den helt glat. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag suppen til.
  • Fordel suppen i 4 skåle og top den med cremefraiche, æbletern, mandler, friske krydderurter og peber. Server suppen med brød.
Shopping
^