Zinkbaljer
Quilttæppe
Sommerstel med David Austins roser
Tank top i bambus materiale
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!
Redaktionen

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil passe på kalorieindtaget, til gengæld er kagen så fuld af smag, at man kan nøjes med et lille stykke.

Ingredienser til tærtedej:

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æggeblommer (gem hviderne til tærtefylden)
  • 250 g mel 
  • 1 tsk. bagepulver


Ingredienser til tærtefyld:

  • 400 rabarber
  • 6 spsk. sukker
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • 2 æggehvider
  • 150 g marcipan
  • 50 g smuttede, hakkede mandler


Tilberedning

  • Hæld mel i en skål, rør bagepulveret ud i melet og smuldr herefter smørret ned i mel/bagepulver. 
  • Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile i en time i køleskab. 
  • Rens rabarberstilke og skær dem i 2 cm stykker. Kog dem med sukker, vanilje fra vaniljestang og ganske lidt vand til kompot. 
  • Si evt. vand fra kompotten og lad kompotten køle af.
  • Pisk æggehvider stive. Riv marcipan på et rivejern og vend marcipanen i hviderne. 
  • Vend forsigtigt den afkølede rabarberkompot i hviderne og tilføj de hakkede mandler.
  • Når tærtedejen har en times tid i køleskabet er den klar til at blive rullet ud til tærtebund.
  • Udrul halvdelen af dejen og fordel den i en smurt tærteform eller springform.
  • Fordel tærtefylden ovenpå.
  • Udrul den anden halvdel af dejen og skær dejen i strimler som lægges på kryds og tværs hen over tærten.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time på midterste ovnribbe. 
  • Server tærten lun.


Tilbehør:

  • Flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche
Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Read more
Opskrifter & råvarer
Vandmelonen - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Read more
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Read more
Opskrifter & råvarer
Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Read more
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Read more
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Read more
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Read more
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Read more
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Read more
^