essays on poetry graduate admission essay help common
Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
Spisebordsstole til Sverige

Det høje indhold af proteiner gør kikærter særligt velegnede til kødfrie retter.

Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat
Redaktionen

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Lækre, sunde og mættende kikærter

Kikærter er en genial bælgfrugt i blandt andet salater, suppe, spicy curry-retter, falafler og i hummus. Og så kan kikærter ristes i ovnen og nydes som skønne snacks.

Sundhedsmæssigt har kikærter et højt indhold af proteinder, der giver god energi, og gør dem særligt velegnede til kødfrie retter. Kikærter indeholder også kostfibre, som både mætter og holder gang i fordøjelsen.

Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Til 4 personer

Samlet tid for tilberedning ca. 1,5 time

Ingredienser

Kikærtebøffer

  • 240 g kogte kikærter
  • 20 g hørfrø
  • 1/2 dl vand
  • 1 løg
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber
  • 60 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 lille bundt bredbladet persille - gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

  • 1 spidskål (ca. 1 kg)
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornbrød

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  • Skyl kikærterne godt og afdryp.
  • Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  • Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  • Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  • Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskål

  • Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint.
  • Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
  • Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  • Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  •     Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Tip

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.

Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.

Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!

Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Read more
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Read more
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Read more
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Read more
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Read more
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Kodanska glas

Kodanska glas

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Read more
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Read more
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Read more
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Read more
^