Ferm Living Loungestol Desert
Instruktørstol By LaForma
Loungestol Sika Design
Havekrukker
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer
Redaktionen

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

”Gammelt brød, mælk, æg, sukker og en varm pande er alt, hvad du behøver til at lave denne geniale resteopskrift, som kan bruges til brunch, som dessert, eller hvis morgenmaden skal være lidt ekstra lækker” skriver Ditte Ingemann. Her bringer vi opskriften.

Ingredienser til kanelstegte pærer

  • 2 modne pærer
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Ingredienser til stegt brød

  • 8 skiver lyst brød, gerne daggammelt
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • et nip salt
  • olie eller smør til stegning

Sådan gør du:

  • Skær de vaskede pærer i tynde både, og steg dem i olie ved middelvarme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt kanel og kardemomme, og steg endnu et par minutter.
  • Pisk æg, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Dyp brødskiverne i æggeblandingen på begge sider, helt kort, så de ikke bliver for bløde.
  • Steg brødskiverne på begge sider på en pande ved middelvarme i en smule olie eller smør i cirka 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveres varme med kanelstegte pærer eller frisk frugt og bær, yoghurt og en smule god ahornsirup.
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Read more
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Read more
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Read more
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Read more
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Read more
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rødvinsglas

Rødvinsglas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Dæk et smukt bord

Dæk et smukt bord

Servietring

Servietring

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Read more
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Read more
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Read more
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Read more
^