Walton Ford
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Opskrifter: Amerikanske spareribs på grillen
Redaktionen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Ingen BBQ uden side dishes

Tilbehøret – som amerikanerne kalder ’side dishes’ - til de grillede lækkerier er særdeles alsidige og rummer både det krydrede og sprøde og det salte og søde. Til spareribs kan f.eks. servere grillede majs & aubergine, samt feta/melon salat med syltede jalapenos, coleslaw og/eller kartoffelsalat med friske krydderurter.

Spareribs

Mens de fleste af os forbinder grillning med, at råvarer tilberedes over åben ild og ved relativ høj varme, så handler BBQ i højere grad om langtidsstegning, hvilket udover at mørne kødet også tilføjer det en røget smag. Hvis man ikke kan kunsten, at langtidsstege på grill, så kan man i stedet forkoge kødet.

(4 personer) 

Sådan gør du:

  • Kog kødet i letsaltet vand i en time
  • Tag kødet op og dup det tørt
  • Læg kødet i dobbelte fryseposer og hæld marinaden over
  • Ryst posen så kødet dækkes af marinaden
  • Lad kødet hvile i køleskab et par timer og ryst posen undervejs
  • Pak kødet ud, krydr med salt og grill 7-8 minutter på hver side
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums appelsinsalat

Appelsinen er vinterens frugt; fuld af vitaminer og smagen af sommer. Brug appelsiner i marmelader, juice - og som her, hvor Camilla Plum deler sin opskrift på den dejligste appelsinsalat.

"En altid forfriskende, dejlig salat gennem efterår og vinter. Kombinér appelsin med sprød cossalat, saftige...

Read more
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Energidrik med kokos, kaffe, kakao og dadler

Denne skønne, hjemmelavede energidrik er oplagt, når man føler sig træt og mentalt udmattet. Indholdet af kaffe og kaffebønner gør den til et perfekt alternativ til en kop kaffe, der bare gør en sløv og sulten. Det friske kokosvand tilfører kroppen væske, valnødderne indeholder vigtige...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Read more
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsagerer, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Proteinomeletter

Skal du have en rigtig god mæthedsfølelse, hvor du samtidig får sat skub i din forbrænding, så er det proteiner, der skal på tallerkenen. Proteiner giver en rar mæthedsfornemmelse - uden at påvirke dit blodsukker.

Read more
Opskrifter & råvarer
Mortensaften kan julen planlægges

Tirsdag, den 10. november, fejres Mortens Aften med generalprøve på lækkerier, der serveres juleaften. De senere år synes traditionen imidlertid at være gået lidt i glemmebogen, for selvom det er en hyggelig anledning til at spise god mad og tage hul på juleplanlægningen, så rummer traditionen ikke...

Read more
Opskrifter & råvarer
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Read more
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Read more
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Read more
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Read more
^