Øvelse: Find ro og velvære med vekselåndedrættet

Kategori: Yoga

Øvelse: Find ro og velvære med vekselåndedrættet  

En simpel vekselåndedrætsøvelse, hvor man har fokus på og kontrollerer sin vejrtrækning, kan ofte virke beroligende, mindske stress og angst og bidrage til følelsen af velvære i kroppen. Øvelsen er inspireret af yogaøvelsen Nadi Shodana Pranayama, som siges at have været praktiseret blandt indiske yogier gennem tusindvis af år.

Øvelsen

  • Sid behageligt med rank ryg – evt. i Lotus position. Lad venstre hånd hvile i skødet eller på knæet. Anbring højre hånds pege- og langefinger på punktet mellem øjenbrynene, så du med tommelfingeren, kan lukke højre næsebor, og med ring- og lillefinger, kan lukke venstre.
  • Luk øjnene
  • Træk vejret dybt, og fokuser på at få et roligt, rytmisk åndedrag
  • Når du er klar lukker du højre næsebor, mens du indånder gennem venstre
  • Herefter lukker du venstre næsebor og udånder gennem højre
  • Indånding gennem samme næsebor (højre næsebor)
  • Udånding gennem venstre næsebor
  • Lav 4-5 runder med pauser imellem, hvor du, siddende med lukkede øjne, fokuserer på at finde en almindelig, rolig vejrtrækning.
Yoga
Foroverbøjning - Uttanasana  

Det ser fantastisk ud, når en erfaren yogaudøver står i foroverbøjning som en foldet lommekniv. Men forudsætningen for at få noget ud af øvelsen, er ikke at man partout skal kunne stå med strakte ben og røre gulvet – slet ikke, hvis det kræver hurtige, hårde ryk at nå gulvet med fingerspidserne.…

Læs mere
Yoga
'Hunden' - Adho Mukha Svanasana 

Måske en af yogaens mest ikoniske stillinger, der øger blodcirkulationen, strækker og styrker hele kroppen fra nakke, ned gennem ryg, lænd, baller, hasemuskler, læg og akilles samt arme.

Læs mere
Yoga
Savasana - Ro og fokus 

Målet med øvelsen er at få ro i kroppen ved at fokusere på vejrtrækning og mærke kroppen. Øvelsen bruges ofte som afslappende afslutning på yogaprogrammer, men kan også bruges indledningsvist i et yogaprogram til at skærpe koncentration og fokus.

Læs mere
Yoga
'Katten' - Bitilasana og Marjaryasana 

'Katten' kombinerer øvelserne Bitilasana og Marjaryasana, som øger smidigheden i ryggen, og især i lænd og øvre ryg og nakke.

Læs mere
Spiritualitet
Mindfulness øger livskvaliteten hos syge 

Meditationsformen ‘mindfulness’ kan være et redskab til at bedre livskvaliteten hos mennesker med såkaldte funktionelle lidelser. Det viser undersøgelser fra Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser under Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^