Fra 1. april skal vandhunden tøjles

Kategorier: Kæledyr  -  Forår

Det er så dejligt, når hundene kan løbe frit på stranden. Men fra 1. april er vigtigt at holde sin hund i snor, blandt andet af hensyn til de ynglende fugle. Foto: Mads Pagsberg

Fra 1. april skal vandhunden tøjles  

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det er der flere gode grunde til, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Udover respekten for de badende gæster, påpeger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse, også en anden god grund til at holde hunden i snor:

”Det er meget vigtigt at holde sin hund i snor efter den 1. april. Det handler nemlig om at tage hensyn til de ynglende fugle rundt om på strandene, så de kan få fred til at passe unger uden at skulle frygte løse hunde.”

Der er dog også strande, hvor det er helt forbudt at lufte hunde året rundt, så hold altid øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet.

Snoren snører ikke snuden

Selvom hunden skal være i snor, bliver strandturen ikke ødelagt. Ifølge Jens Jokumsen vil hunden nyde strandturen både med og uden snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk.

”En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej,” pointerer Jens Jokumsen.
Men inden vi når så langt, så er der da lige tid til en sidste dukkert sammen med vennerne ...

Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^