Flere byboer får hund

Kategori: Kæledyr

Flere byboer får hund, og valget falder oftere på de små hunderacer. Labrador og Golden Retriever er stadig danskernes mest eftertragtede racer, men i 2016 kom en lille hunderace, den franske bulldog, for første gang med i top tre over mest populære hunderacer.

Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Små hunderacer er populære i byerne
Byernes begrænsninger i forhold til grønne områder og plads stiller krav til hundenes ejere. Og det er vigtigt at være opmærksom på, mener Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.
"Det er især de små hunderacer, som er blevet populære, fordi de passer ind i lejligheder, hvor der typisk er mindre plads. Men helt overordnet gælder der selvfølgelig det samme, uanset om du holder dyr på landet eller i byen; At hundenes behov tilgodeses i størst muligt omfang. Og her har man som ejer et ansvar, inden man anskaffer sig hund, for at se på racens behov og hvilke rammer, man kan tilbyde også på lang sigt. Det er klart, at det giver nogle andre udfordringer, hvis du holder en hund i en lejlighed i København, end hvis du har en have, du kan lukke den ud i," siger han og understreger samtidig, at en hund sagtens kan leve et lige så godt liv i lejlighed som i et hus med have. Det afhænger helt af, hvordan ejeren går til opgaven.

En ny type hundeejer
Ifølge Regitze Acacie, stifter af hundeskolen 'KøbenhavnerSnuden', har den typiske hundeejer ændret sig markant de seneste år.
"Hundeejere i byen er ofte meget ansvarlige og bruger en masse tid, energi og penge på deres hunde. Der er fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed, sundhed og ordentlig ernæring. Hunden er for de fleste et attraktivt tilvalg, og det betyder, at det tages mere seriøst end tidligere," fortæller hun, og tilføjer, at der generelt er langt større respekt og forståelse for hunden og dens behov i dag end tidligere. Og for Regitze Acacie er det hele tiden hundens tarv, der må være i fokus, når man overvejer at anskaffe sig en firbenet ledsager.
"Du kan sagtens have en stor hund i lejlighed - det handler langt mere om, hvad hunden er avlet til. Hyrdehunde og hunde med stort jagtinstinkt kan være en udfordring i byen, hvor der er meget trafik og mange cyklister. Og hvis du ikke kan tilbyde hunden at løbe løs, kan det være svært at opfylde dens behov i en by med få fritløbsområder," siger hun.

Tidens 15 mest populære hunderacer
Klassiske, store hunderacer som labrador retriever og golden retriever er stadig danskernes mest eftertragtede racer, men i 2016 kom en lille hunderace, den franske bulldog, for første gang med i top tre over mest populære hunderacer, viser tal fra Dansk Hunderegister.

  1. Labrador retriever
  2. Golden retriever
  3. Fransk bulldog
  4. Schæferhund, stockhåret
  5. Blanding
  6. Shih tzu
  7. Labrador retriever blanding
  8. Coton de tulear
  9. Bichon Havanais
  10. Dansk/svensk gårdhund
  11. Cavalier king charles spaniel
  12. Chihuahua, korthåret
  13. Chihuahua, langhåret
  14. Jack Russell terrier
  15. Malteser
Kæledyr
Fra 1. april skal vandhunden tøjles  

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det…

Læs mere
Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^