Familiestrateg: Sommerferien er slut - det er nu du skal prioritere familien

Familiestrateg: Sommerferien er slut - det er nu du skal prioritere familien 

Danskerne bruger i så høj grad sommerferien til at kompensere for den manglende samvær med familien i hverdagen, at mange vender direkte stressede tilbage på arbejde. Det mener familiestrateg Bo Bresson, der i stedet opfordrer danskerne til at sprede det gode familieliv ud over hele året.

Vi bruger ferien til at dulme den dårlige samvittighed
En ny undersøgelse foretaget af PFA Pension dokumenterer, hvordan stress ofte sætter ind i månederne lige efter sommerferien. Således oplevede man eksempelvis, hvordan syv af foreningens medlemmer dagligt søgte om stressbehandling i september sidste år, hvilket er 29 procent flere end en hvilken som helst anden måned. En del af forklaringen skal findes i måden, danskerne indretter deres sommerferie, mener familiestrateg Bo Bresson:

"Sommerferien er tidspunktet, hvor mange familier søger at dulme deres dårlige samvittighed over, hvor lidt tid de faktisk tilbringer sammen i hverdagen. Derfor får ferien ofte alt, hvad den overhovedet kan trække med udlandsrejser, familiebesøg og et så tæt spækket program, at mange slet ikke når blot at være sammen som familie," siger han og fortsætter:
"Mange taler om kvalitetstid i sommerferien. Det ord bryder jeg mig ikke om, for der kommer simpelthen til at stå for meget på spil. Familielivet skal ikke være perfekt - heller ikke i løbet af en tre ugers sommerferie, der skal gøre op for et helt års forsømt familieliv. Det er bl.a. vores higen efter kvalitetstid i sommerferien, der gør, at mange både vender demotiverede og stressede tilbage på arbejdet." 

Familien er på en tredjeplads
Ifølge familiestrategen er tilbagekomsten til hverdagen efter sommerferien en oplagt lejlighed til at få styr på prioriteterne, så det gode familieliv får en højere prioritering - hele året:
"I ferien har familien førsteprioritet. Uden for ferien henviser arbejde og egne behov derimod familielivet til en klar tredjeplads. Det er paradoksalt, for slaget om det gode familieliv skal slås i hverdagen," mener Bo Bresson.
Familiestrategen påpeger eksempelvis, hvordan den gennemsnitlige forælder ifølge 'Danske Medier' bruger ligeså meget tid alene på Facebook som på direkte omsorg for deres børn og samlet mere tid på TV, sociale medier mm. end på jobbet.
"Der er mange steder at sætte ind, hvis man ønsker at give sin familie den plads i hverdagen, som den fortjener - også uden kompromiser i forhold til arbejdslivet," mener han. "Griber man det rigtigt an, vil man faktisk være i stand til at indrette sit liv, så familie og karriere bliver et både-og."

Fem veje til mere familie
Bo Bresson giver her fem gode råd, der gør det muligt at sætte mere fokus på familielivet i hverdagen: 

  • Brug de huslige opgaver aktivt i familien
    Vi er slemme til at betragte og italesætte opgaverne i familien som 'pligter' eller 'slæbet', der bare skal overstås i en fart. Det gør imidlertid, at vi slet ikke ser alt det positive samvær i at løse opgaverne i fællesskab. Når der nu alligevel er en række opgaver, som skal løses hver dag, hvorfor så ikke bruge dem positivt?
  • Afsæt så meget tid i løbet af ugen, at der er plads til ikke-en-skid-tid
    Familielivet er langt fra perfekt, og de høje forventninger giver i sig selv en følelse af pres og stress i hverdagen. For at nedbringe den stigende følelse af pres i hverdagen er det derfor vigtigt at insistere på 'ikke-en-skid-tid', hvor man som familie - med fuldt overlæg - også afsætter tid til at lave ingenting sammen.
  • Skru markant ned for sociale medier og TV
    Beslut jer eventuelt for bestemte tidsrum i løbet af dagen, hvor I som familie er fuldstændigt offline og nærværende i hinandens selskab.
  • Gå på arbejde med god samvittighed, men tænk ikke på arbejde, når du er hjemme
    Hos mange hersker den kronisk dårlige samvittighed. Når vi er på arbejde, synes vi ikke, vi tilbringer tid nok med familien. Når vi er sammen som familie, synes vi ikke at vi gør nok på arbejdet. Det er vigtigt at skille tingene ad: når du er i familien, så vær der 100% (ingen arbejdsmail eller -telefonsamtaler), og når du er på jobbet, så giv den fuld skrue i erkendelse af, at dette også er en vigtig del af dit liv.
  • Stå op før, spis morgenmad sammen og få en rolig start på dagen
    Mange familier starter dagen bagud, fordi der i al hast skal smøres madpakker og sendes børn i børnehave og skole. Et helt konkret råd er simpelthen at stå tidligere op om morgenen, så der er tid til samvær i adstadigt morgentempo og til at sende hinanden afsted med et kram. 

Læs mere om fordelene ved at lave en familiestrategi på familiestrategi.dk.

 

 

Job & karriere
Hver 5. kvinde bliver spurgt til børneplaner ved jobsamtaler 

Knap hvert 5. kvindelige medlem mellem 18-49 år er blevet spurgt til familieplaner ved en jobsamtale. Og 23 % er blevet spurgt til deres nuværende familiesituation. Det viser en undersøgelse som Epinion har lavet for HK Privat i oktober 2020. Til sammenligning har kun 5 % af mændene i samme…

Læs mere
Job & karriere
Osteopaten: Sådan forebygger du smerter på hjemmekontoret 

Hvad sker der med kroppen, når vi sidder for længe i uhensigtsmæssige stillinger på hjemmekontoret? Og hvad kan vi gøre, for at forebygge smerter og gener? Osteopat Danni Petersen, guider til gode vaner på hjemmearbejdspladsen.

Læs mere
Job & karriere
Advokaten: Det skal du som lønmodtager vide om coronapas 

Coronavaccinen er i fuld gang med at blive rullet ud, og regeringen og erhvervslivet har planer om et digitalt coronapas, som kan give mulighed for restaurantbesøg og forretningsrejser. Men hvad betyder det egentlig for dig som lønmodtager? Her forklarer advokatfuldmægtig, Charlotte Krogh, dine…

Læs mere
Job & karriere
Coaching: Dérfor tilbyder virksomheder deres medarbejdere coachingforløb 

Siden 80érne har coaching været en populær ressource i forretningsverdenen. Især på ledelsesplan har coaching været udbredt som individuel sparring for ledere, og er gennem årene blevet en så integreret del af virksomhedsledelse, at man vurderer, at op mod halvdelen af alle danske virksomheder i dag…

Læs mere
Job & karriere
Terapeuten: Hvordan kriser kan give plads til klarhed, balance og nærvær 

"Kriser er ikke kun af det onde. Kriser kan være dét, der giver klarhed. Coronakrisen har fået mange af os til at mærke efter og overveje, om vi nu også har den balance i tilværelsen, som vi inderst inde drømmer om," siger parterapeut og forfatter, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Job & karriere
Parterapeut: Udfordringer i privatlivet kan give stress på jobbet 

Vi taler rigtig meget om arbejdsrelateret stress, mens der er berøringsangst, når det kommer til den udbredte stress, som er skabt af problemer i privatlivet og særligt i parforholdet. Skal vi knække stresskurven, er vi nødt til at fokusere begge steder, mener parterapeut Christiane Meulengracht,…

Læs mere
Job & karriere
Job: Takt & tone ved julefrokosten 

Sæsonen for julefrokoster er over os, og det giver rigtig gode muligheder for at styrke relationerne på arbejdspladsen. Samværet med kollegaerne, god mad og rigelig alkohol, gør som regel julefrokosten til en festlig oplevelse, men indimellem kan julefrokoster også udvikle sig til skueplads for…

Læs mere
Job & karriere
Job med mange rejsedage kan have store konsekvenser for sundheden 

Et job, der indbefatter masser af rejseaktivitet, kan lyde besnærende. Ikke desto mindre oplever mange mænd og kvinder, der rejser meget i forbindelse med deres arbejde, at jobbet også kan have store helbredsmæssige konsekvenser. Søvnmangel og jetlag samt hurtig og ofte usund kost, manglende motion…

Læs mere
Sommer
Hver tredje holder mindre end tre ugers sommerferie 

For omtrent hver tredje erhvervsaktive dansker er sommeren ikke lig med tid til ferie. 32 pct. svarende til flere end 900.000 personer nøjes med at holde sommerferie i to uger eller mindre, og yderligere 4 pct. vælger at lægge deres ferie på andre tider af året. Det viser en ny…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred 

Der kan være mange grunde til at, at en virksomhed går fra fast aflønning af sine medarbejdere til mere konkurrencebetonede aflønningsformer som for eksempel præstationsløn. Men én ting er sikkert; det kan påvirke medarbejderne. Og i mange tilfælde påvirker det medarbejderne negativt i form af øget…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^