Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Kategorier: Hobby  -  Hobby & DIY´s
20 idéer med kalkmaling
Redaktionen

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Smukt og stemningsfuldt
Det smukke, kalkmalede udtryk forbindes især med romantisk vintageindretning som fx den britiske shabby chic stil, den smukke franske landstil, New England Cottage stil og den rustikke, nordiske vintage stil. Der er noget særligt stemningsfuldt, smukt og charmerende over kalkmalede møbler og vægge, ikke mindst når de matches med stemningsfuld brugskunst i fx emalje og keramik, zink og jern i factory stil, irrede og rustne loppefund, kurve i pileflet og tekstiler som hør og uld.

DIY-projekt: Konsolbord 
Med kalkmaling er det nemt at skabe forvandlinger. Malingen hæfter på de fleste overflader, på møbler, vægge og gulve, og her kan malingens dækkeevne evt. optimeres yderligere ved hjælp af en primer. Malede flader kan efterbehandles med vintage voks, som både giver fin patina og gør fladerne modstandsdygtige, mens malede flader på særligt udsatte steder, som borde og gulve, kan efterbehandles med lak.

Fra danske Jeanne d'Arc Living, som producerer vintagemaling og tilbehør, kommer her et eksempel på en nem DIY med kalkmaling.

Du skal bruge:

 • møbelmaling 'Dark Powder' fra Jeanne d'Arc Living (se udvalget af malingfarver her
 • antik voks 'Light brown' fra Jeanne d'Arc Living
 • finkornet sandpapir 
 • pensler
 • stencil og 'Antique rose' møbelmaling fra Jeanne d'Arc Living  

Sådan gør du:

 • Vask møblet af i grundrens
 • Mal med vintage møbelmaling. Her har man anvendt 'Dark Powder' fra Jeanne d'Arc Living
 • Stryg forsigtigt møblets kanter af med sandpapir
 • Herefter behandles møblet med antik voks, så overfladen får et autentisk vintage udtryk. Her har man anvendt 'Light brown' antik voks fra JDL, som er arbejdet ind med en blød pensel
 • Nu kan møblet dekoreres, som her hvor konsolbordet har fået en blomsterbort ved hjælp af stencil og kalkmalingen 'Antique rose' fra Jeanne d'Arc Living
 • Til sidst kan man efterbehandle bordet med endnu en omgang voks, som gør overfladen flot og modstandsdygtig. Her har man anvendt antik voks 'Clear' fra Jeanne d'Arc Living.  

De tre fine æsker på billedet har fået hver deres farve; 'Antique rose', 'Delightful plum' og 'Dark powder', hvorefter de er patineret med 'Light brown' antik voks. Metalæsken på bordet er ligeledes malet med 'Antique rose'.

 

Flere idéer til DIY-projekter med kalkmaling 


Giv rummet smukke matte, kalkede vægge, som her, hvor man har anvendt vægmaling i farven 'Pearl Grey' og 'Antique Cream', mens det smukke klædeskab har fået vintage møbelmaling i farven 'Dusty Green' samt efterbehandling med vintage voksen 'Dark Brown Wax'.


 

De smukke blå vægge er malet i vægfarven 'Ocean Blue', mens den lille fine kommode har fået møbelmaling i farven 'Dusty Blue'. Vintage maling kan også bruges til farvning af bomuldstekstiler. Til farvning skal du bruge 1 del maling til 20 dele vand. Herefter er kan tekstilerne vaskes i maskine ved 30 grader.


De senere år har tendensen bevæget sig fra hvide vægge i retningen af smukke, mørkere vægge, som giver rummet en hyggelig og huleagtig stemning. Her er væggen malet med vægfarven 'Soft Linen', som fremstår så smuk og elegant, når den matches med møbler og interiør i creme og rosa farver. De smukke møbelfarver er 'Soft Sand' og 'Warm Cream' fra Jeanne d'Arc Living. 

 

Ved hjælp af genanvendelige stencils i plast, kan de kalkmalede flader dekoreres med ornamenter og mønstre. Vægge kan få tekstur og patina med 'Effect Paint' og møblerne en marmoreret overflade ved hjælp af 'Crackle Effect' maling.

 

Hobby
Genbrug af stofrester

Skoposer, vasketøjsposer, poser til træningstøj, stofposer til bleer og legetøj, poser til makeup og som toilettaske, frugtposer, brødposer, bestikposer, fine gaveposer i stof, duftende lavendelposer, smykkeposer, poser som brilleetui og genanvendelige teposer.

Read more
Hobby
Lav smukke lanterner

Lav smukke lanterner til stemningsfulde sene sommeraftner på terrassen og i haven. Med brugte glas, som marmeladeglas, sildeglas eller måske et par store asieglas, kan du lave de mest bedårende lanterner og lysglas til havebordet.

Read more
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Read more
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.

Read more
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Read more
Hobby
Slibning af bord

Spiseborde i massivt træ hitter, men vil man have et nyt, kan gå hen og blive en større udskrivning. Et stort træbord i fx massivt fyrretræ fås imidlertid billigt, hvis man er frisk på at købe det brugt.

Kønne er de sjældent, for selvom de i tidernes morgen er behandlet med lak eller olie,...

Read more
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Read more
Hobby
Jeanne d'Arc Living

Jeanne d’Arc Living er et dansk brand med stor kærlighed for den nordisk-franske landstil. Ud over et stort udvalg af brugskunst, møbler og tekstiler, der understreger den nostalgiske, stemningsfulde boligstil, så producerer virksomheden vintagemaling og materialer til DIY vintageprojekter.

Read more
Hobby
Inspiration til kreative projekter

Savner du inspiration til et hyggeligt og kreativt projekt, så behøver du ikke lede længe. For nettet bugner af kreative ideer og DIY´s for enhver smag.

Read more
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gavepapir

Gavepapir

Malerpensler

Malerpensler

Masking tape

Masking tape

Anti-stress

Anti-stress

Nye Bøger
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Read more
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Read more
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Read more
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Read more
Pandemi i USA Viagra