cramster annual complete homework help subscription dissertation education help research letter writing essay lowering the drinking age essay
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategori: Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen
Redaktionen

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende grad er resistente overfor insektgifte.

Risikoen for væggelus er størst, når rejsen går til mere eksotiske rejsemål, og her er hotelstandarden og antallet af stjerner ingen garanti for at få et hotelværelse uden de små kræ. Derfor gælder det om at være opmærksom og reagere, hvis du har mistanke om at hotelværelset er inficeret med væggelus.

Tegn på væggelus

Væggelusens bid udløser som regel en intens kløe og udslet, og tegn på væggelus kan ofte også ses i sengetøjet i form af små pletter af blod og lusens afføring. Hvis du under din ferie konstaterer væggelus på værelset, bør du straks skifte overnatningssted.

Hvordan ved jeg om der er væggelus på hotelværelset?

 • Tjek for tegn på væggelus, når du ankommer.
 • Opbevar dit tøj i kuffert og tasker under opholdet.
 • Lad være med at have kufferter og tasker stående på gulvet.
 • Lad være med at lægge kuffert og tasker på sengen.
 • Har du mistanke om væggelus, så få vasket alt dit tøj inden hjemrejsen.

Jeg har fået væggelus med hjem! Hvad gør jeg?

Hvis du har mistanke om, at du har væggelus med hjem, så gælder det om at gøre en hurtig indsat inden de spreder sig.

 • Lad være med at tage bagagen ind i hjemmet. Tjek grundig bagagens indhold udenfor.
 • Kom al tøj, børster, sko mv. i plastikposer, inden du tager det med indenfor.
 • Læg det hele i fryseren i 2-3 dag.
 • Opbevar kufferter og tasker udenfor, og sprøjt med insektmiddel. Bemærk, at væggelus kan være resistente overfor giften, så tjek grundigt bagagen inden du tager dem med ind i huset.

Bekæmp væggelus i hjemmet

Er væggelus, trods din indsats, alligevel flyttet ind, så må du i gang med en omfattende rengøring. Væggelus er nemlig yderst sejlivede, og kan overleve i flere måneder uden mad, og i kølige omgivelser, kan de overleve i over et år, oplyser Miljøstyrelsen.

 • Gør rent og støvsug grundigt.
 • Vask al sengetøj, håndklæder mv. der kan være inficeret.
 • Sørg for at tætne eventuelle revner og sprækker i vægge og paneler, som dyrene kan opholde sig i.
 • Få en professionel skadedyrsbekæmper til at tjekke dit hjem for væggelus.
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og...

Read more
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af...

Read more
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Read more
Forbrugernyt
Casper fra Den store bagedyst og Just Eat skal få danskere til at spise mindre kød

Just Eat lancerer et nyt digitalt samarbejde med blandt andre TikTok-fænomenet og takeaway-eksperten Casper Drømme og tidligere bagedyst-vinder Sæpór Kristinsson, som skal inspirere danskerne til at spise overvejende vegetarisk i januar måned.

Read more
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser"

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny...

Read more
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Read more
Forbrugernyt
Lakridsfestival 2023

Tag med og få nogle helt unikke gourmetoplevelser, når årets Lakridsfestival slår dørene op til den skønneste lakridsmesse. Der er lagt op til en sansefuld rejse, hvor lakridseksperter præsenterer et overdådigt lakridsunivers, og hvor lakrids kan smages og opleves på allernærmeste hold.

Read more
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen!

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så...

Read more
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Read more
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
3 drinksopskrifter til girls night

3 drinksopskrifter til girls night

AURO: Miljøvenlig maling <BR> nu i bøtter af genbrugsplast

AURO: Miljøvenlig maling
nu i bøtter af genbrugsplast

Tips til at finde et godt match online

Tips til at finde et godt match online

Find det brystimplantat<BR> der passer til dig

Find det brystimplantat
der passer til dig

Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Read more
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Read more
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Read more
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Read more
Shopping
^