Så skal der shines op! Vægmaling 2018

Kategorier: Forår  -  Bolig & Design

Så skal der shines op! Vægmaling 2018 

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en sommerdag, så er der ingen tvivl om, at det er skønt, at gå sommeren i møde med et nymalet hjem. Og med lidt god planlægning og det rette værktøj, bliver opgaven til at gå til, og man vil få de allerbedste resultater af sine anstrengelser.

Valg af farver og nuancer

Når du nu alligevel har besluttet dig for at give væggene en omgang, så er det oplagt at overveje, hvorvidt de blot skal have den farve, de allerede har, eller om der skal nye farver til. Måske har du allerede en idé om noget nyt, du vil afprøve. Måske skal der en hel ny farve og et helt nyt udtryk til, eller måske skal den oprindelige vægfarve bare have tilføjet en nyt skær. Det er sjovt og spændende at arbejde med farver, men ikke altid lige nemt at forudse resultatet.

Ved at studere boligmagasiner, farvekort og besøge farvehandlere, kan du blive klogere på farver, på hvordan farver virker sammen og på hvordan de ’føles’ og opleves.

Tjek også farveproducenternes inspirationsbilleder herunder.

Opgaven trin for trin

  • Læg en plan for arbejdet.
  • Husk også at tjekke om der er huller og revner i væggene, som skal repareres inden væggene kan males. 
  • Udarbejd liste over hvad du får brug for af værktøj og udstyr, maling, malergrej og afdækning. 
  • Ud over valg af  vægfarve, skal du også overveje glansen. Med en blank maling fremhæver du strukturen i tapet eller væg, med en mat kan du kamuflere eventuelle ujævnheder.
  • Sørg for at afdække gulv og paneler grundigt med plast og malertape, det giver dig frihed til at arbejde, uden at bekymre dig om at malerklatter havner de forkerte steder.
  • Med mindre du har stor erfaring med malearbejde, kan du også forvente at få maling på tøjet og i håret. Tag noget gammelt tøj på, vend det evt. på vrangen og pak håret ind i et tørklæde.
  • Børst væggen for snavs og vask evt. af med grundrens.
  • Er der risiko for gennemslag fra tidligere farve, er det en god ide at præparere væggen med grunder.
  • Så er væggen klar til at blive malet. Brug pensel i hjørner og langs kanter, og en bred rulle på de store flader. Du opnår en ensartet overflade ved at påføre malingen i et fyldigt lag og afslutte rulningen i samme retning. To lag maling er som regel nok. Ved særlige nuancer kan en ekstra påføring være nødvendig.

 

Forhandler oplysning:

  • Flugger tlf. 70150515
  • Jotun Danmark tlf. 76303200
  • Sadolin tlf. 32698000
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige 

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst 

Selvom der findes en gammel skrøne om, at det bringer uheld at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen 

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at…

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven 

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
Forår
Nye bogudgivelser til et forår med harmoni og velvære 

Blandt forårets nye bogudgivelser er mange dejlige og inspirerende fagbøger, skrevet af nogle af Danmarks dygtigste forfattere. Her deles rundhåndet ud af ekspertviden indenfor emner som haven og naturen, livsstil, sundhed og velvære.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Forår
Ikke alle oplever det store energiboost i foråret  

For de allerfleste føles forårssol, frisk luft og lunere dage så befriende, at det automatisk løfter humøret. Nogle har imidlertid svært ved at finde den store forårsbegejstring. De slæber sig gennem dagen og føler sig skidt tilpas og overvældet af træthed.

Fænomenet er faktisk ikke så…

Læs mere
Forår
Sommerens dejligste: Morgenfrue 

Den fine morgenfrue er med sine strålende gule og orange kronblade en af sommerens mest betagende og bedårende blomster. Morgenfruens latinske navn, Calendula Officinalis, betyder ’lille kalender’, hvilket muligvis refererer til at blomsten folder sig ud i takt med solens gang på himlen hen over…

Læs mere
Forår
Græsplænen: Sådan fjerner du mos i græsplænen 

Mos i græsplænen går de fleste haveejere på nerverne og er et af de mest udbredte plæneproblemer i danske haver. Det mærker man tydeligt i Haveselskabet. Her handler mellem hvert tredje og fjerde opkald til haverådgivningen om plænen - og en stor del specifikt om problemer med mos.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^