Så skal der shines op! Vægmaling 2018

Kategorier: Forår  -  Bolig & Design

Så skal der shines op! Vægmaling 2018 

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en sommerdag, så er der ingen tvivl om, at det er skønt, at gå sommeren i møde med et nymalet hjem. Og med lidt god planlægning og det rette værktøj, bliver opgaven til at gå til, og man vil få de allerbedste resultater af sine anstrengelser.

Valg af farver og nuancer

Når du nu alligevel har besluttet dig for at give væggene en omgang, så er det oplagt at overveje, hvorvidt de blot skal have den farve, de allerede har, eller om der skal nye farver til. Måske har du allerede en idé om noget nyt, du vil afprøve. Måske skal der en hel ny farve og et helt nyt udtryk til, eller måske skal den oprindelige vægfarve bare have tilføjet en nyt skær. Det er sjovt og spændende at arbejde med farver, men ikke altid lige nemt at forudse resultatet.

Ved at studere boligmagasiner, farvekort og besøge farvehandlere, kan du blive klogere på farver, på hvordan farver virker sammen og på hvordan de ’føles’ og opleves.

Tjek også farveproducenternes inspirationsbilleder herunder.

Opgaven trin for trin

  • Læg en plan for arbejdet.
  • Husk også at tjekke om der er huller og revner i væggene, som skal repareres inden væggene kan males. 
  • Udarbejd liste over hvad du får brug for af værktøj og udstyr, maling, malergrej og afdækning. 
  • Ud over valg af  vægfarve, skal du også overveje glansen. Med en blank maling fremhæver du strukturen i tapet eller væg, med en mat kan du kamuflere eventuelle ujævnheder.
  • Sørg for at afdække gulv og paneler grundigt med plast og malertape, det giver dig frihed til at arbejde, uden at bekymre dig om at malerklatter havner de forkerte steder.
  • Med mindre du har stor erfaring med malearbejde, kan du også forvente at få maling på tøjet og i håret. Tag noget gammelt tøj på, vend det evt. på vrangen og pak håret ind i et tørklæde.
  • Børst væggen for snavs og vask evt. af med grundrens.
  • Er der risiko for gennemslag fra tidligere farve, er det en god ide at præparere væggen med grunder.
  • Så er væggen klar til at blive malet. Brug pensel i hjørner og langs kanter, og en bred rulle på de store flader. Du opnår en ensartet overflade ved at påføre malingen i et fyldigt lag og afslutte rulningen i samme retning. To lag maling er som regel nok. Ved særlige nuancer kan en ekstra påføring være nødvendig.

 

Forhandler oplysning:

  • Flugger tlf. 70150515
  • Jotun Danmark tlf. 76303200
  • Sadolin tlf. 32698000
Forår
Sådan holder du dine tulipaner friske længe 

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Forår
Tips til beskæring af roser 

Roser har godt af at blive beskåret og det giver dem liv og styrke. De fleste er bange for at skære for meget af rosen, og så kan opgaven pludselig synes mere kompliceret, end det egentlig er.

Generelt bør beskæring foregå i foråret, lige inden de nye skud begynder at spire. Det stimulerer rosens…

Læs mere
Forår
Stokroser: Så dine stokroser i marts  

Blandt blomster til den romantiske have hører naturligvis de imponerende stokroser, der blomstrer fra begyndelsen af juli og helt frem til slutningen af september. Den høje smukke plante hører oprindeligt hjemme under varmere himmelstrøg; Sydeuropa, Mellemøsten og den vestlige del af Kina, men har…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter 

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster? 

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen…

Læs mere
Forår
Copenhagen St. Patrick´s Day Parade 2024 

Når den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København, så venter der et festligt program med irsk folkemusik og dans, som kulminerer i et stort festoptog.

'Everyone is Irish on St. Patrick’s Day', lyder sloganet for Copenhagen St. Patrick’s Day Parade, så uanset om du har…

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: 16 skønne grønne salater og tilbehør 

Med foråret er der pludselig mange dejlige muligheder for at skabe variation i salaten. Lige nu kan du nyde de små, nye kartofler, hvide og grønne asparges, ærter, radiser, jordbær og friske krydderurter i salaten.

Find inspiration blandt 16 skønne salatopskrifter og få tips fra blandt andet Lone…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^