Tips til stærke stueplanter i vinterhalvåret

Kategori: Efterår

I smukke potter i flere farver og design, kan festlige sukkulenter, den elegante 'Kinesisk Pengetræ', den yndige ’Pletter i Luften', Homalocladium platycladum, efeu eller måske en lille lysegrøn stuegran, stortrives. Foto: Bergs Potter

Tips til stærke stueplanter i vinterhalvåret 

Der er intet som grønne planter, der tilføjer stil og stemning til indretningen. Og i vinterhalvåret, hvor vi går og længes efter forår, er det skønt at have smukke, grønne planter inden døre. I de mørke måneder, hvor vi må døje med tør luft og statisk elektricitet, bidrager de grønne planter samtidig til et bedre indeklima og en bedre og mere behagelig luftfugtighed i hjemmet.

Men årstidens skift har stor betydning for stueplanternes ve og vel, og derfor er det en god idé at ruste planterne bedst muligt til de kolde måneder.

Potter der giver planterne ideelle vækstbetingelser

Kvalitetspotter har en tæthed, der gør dem modstandsdygtige over for frost og frigiver luften til rødderne mens fugtigheden i potten bevares. Dét giver planterne ideelle vækstbetingelser. Og med nogle gode tips til pasning, så får du rustet dine stueplanter til vintersæsonen.

  1. Giv planterne frisk muld og omplant i en større potte
    Henover sommeren har planterne vokset sig store og stærke. Når vinterhalvåret sætter ind, har de derfor brug for både ny muld og en større potte, så rødderne har de bedst mulige vilkår og god plads til at klare de kolde måneder.
  2. Vand mindre og stop med at gøde jorden
    Vinterhalvåret byder på mindre lys og dermed dårligere vækstbetingelser. Derfor har planterne ikke brug for ligeså meget vand som i sommerhalvåret. Væn dig til både at vande og gøde mindre.
  3. Giv planterne mest muligt lys - og skærm dem for kulden
    Placer planterne tæt på vinduet eller i vindueskarmen, så de får mest muligt lys i de mørke måneder. Men vær' opmærksom på, at planterne sjældent tåler for meget træk fra vinduerne.

 

Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^