Temperaturen afgør din vintersøvn

Kategori: Efterår

Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde temperaturer. Derfor ender mange med at ligge og fryse om natten eller med at skrue for højt op for radiatoren og sove i for varme temperaturer.

Temperaturen er nemlig helt afgørende for vores nattesøvn. I hvert fald hvis man spørger danskerne. Hele 41 % af danskerne, mener ifølge undersøgelsen fra Epinion, at de får den bedste søvn, hvis de hverken sveder eller fryser. Derfor er det her op til den kolde vintertid en god ide at gennemgå de fysiske rammer omkring søvnen, såsom madrassen og dynens mulighed for at afgive varme.
”Det er altid en god idé at gå sit soveværelse efter i sømmene, når vi skifter årstid. Temperaturen er et af de vigtigste elementer for en god nattesøvn, og der bør ikke være over 18 grader i soveværelset. Men vi ved af erfaring, at mange skruer ekstra op for radiatoren, når det fryser udenfor, og det kan medvirke til et tungt indeklima, der forstyrrer søvnen. En god vinterdyne er oftest den bedste løsning til at ramme den rette temperatur i vinterhalvåret,” siger Lene Sand, der er marketingansvarlig for Ringsted Dun.

Klimatjek af soveværelset
Ringsted Dun giver her et par gode råd til, hvordan du får det bedste indeklima i soveværelset og dermed en god nattesøvn i de kolde vintermåneder:

  • Undgå at skrue temperaturen for højt op. En god nattesøvn kræver et udluftet soveværelse uden et alt for fugtigt indeklima. Sørg for at soveværelset er forholdsvist køligt. Den optimale temperatur at sove i er mellem 16-18 grader.
  • Det er altid bedst at have en dyne, der passer til årstiden og dit behov. Når temperaturen falder i vinterhalvåret, er det vigtigt at have en god dyne, der sørger for at holde dig varm samtidig med, at du kan bevare den rigtige temperatur i soveværelset.
  • Vælg en god dyne med dunfyld, eftersom dun naturligt regulerer temperaturen og sørger for at holde dig varm. Dunene i dynen er i princippet skabt, så de holder på varmen om vinteren og tilsvarende køler om sommeren.
  • Hvis du hører til dem, der ofte fryser ved sengetid, er det en god idé at vælge en dyne med ekstra længde, så du kan pakke dig ekstra godt ind i dynen.
  • Som hovedregel skal din dyne være mindst 30 cm længere end dig.
Efterår
Kæmpegræskar på over 750 kilo vinder Danmarksmesterskabet 

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar…

Læs mere
Efterår
Smilets Dag: Fredag den 6. oktober er en særlig glad dag - Sådan kan du fejre dagen 

Fredag skal der smiles, og der skal sendes smileys i lange baner. For netop på denne lidt kedelige efterårsdag fejres Smilets Dag. Dagen er en global mærkedag, der skal minde os om vigtigheden af at sprede glæde omkring os – og det kan der være hårdt brug for I en hverdag, der alt for ofte er præget…

Læs mere
Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Miljø
Sådan vælger du et miljøvenligt juletræ 

Det kan være svært at gennemskue hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Langt de fleste danske juletræer sprøjtes med ukrudtsmidlet Roundup, som WHO fortsat mener udgør miljø- og sundhedsmæssig risiko.

Læs mere
Efterår
Tips til stærke stueplanter i vinterhalvåret 

Der er intet som grønne planter, der tilføjer stil og stemning til indretningen. Og i vinterhalvåret, hvor vi går og længes efter forår, er det skønt at have smukke, grønne planter inden døre. I de mørke måneder, hvor vi må døje med tør luft og statisk elektricitet, bidrager de grønne planter…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Indsamling af vilde svampe åbner døren til dejlige naturoplevelser – men desværre kan manglende kendskab til svampe også føre til alvorlige forgiftningstilfælde ved svampespisning. Mange danske spisesvampe har nemlig giftige dobbeltgængere, som gør det svært at se, om den svamp man står med er…

Læs mere
Efterår
Vinterbadning: Derfor hitter det kolde gys 

I en travl og teknificeret hverdag er det lykken at være i kontakt med naturen året rundt, og med mere en 7.000 kilometer kyststrækning til rådighed, er det oplagt at dyrke naturens våde element og snuppe sig en dukkert i havet. At badeturen finder sted på den tid af året, hvor man risikerer at…

Læs mere
Efterår
Dyrenes Beskyttelse: Usædvanligt mange pindsvin dette efterår 

Efteråret er i år ekstraordinært mildt, og for pindsvinene betyder det, at de går senere i vinterhi, fordi deres byttedyr som snegle, orme og biller stadig er aktive, skriver Dyrenes Beskyttelse. Det er særligt en fordel for de unge pindsvin, fordi de arbejder på at øge deres vægt inden de går i…

Læs mere
Efterår
Vild med te? - Vind fine kugle teer fra Chaplon 

Vild med te? Deltag i lodtrækningen om de fineste, økologiske kugle-teer fra Chaplon Tea.
Danske Chaplon Tea er te i verdensklasse. De fine teer dyrkes i plantager i Sri Lankas højland under forhold, der tilgodeser mennesker og miljø. Chaplon er økologisk te, hvilket betyder, at der i…

Læs mere
Efterår
Idé: Julepynt fra skoven 

Naturen bugner af den fineste julepynt - kogler, blade, kviste og lavsvamp, som kan bruges til ophæng, i kranse, i dekorationer og som bordpynt. Her er kogler dyppet i hvid maling og fået sløjfe på, lavsvamp bundet i krans, og mos er sat i kegleformede juletræer af trådnet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^