Populære rødder: Pastinak og persillerod

Rodfrugter er klimavenlige, spækkede med næringsstoffer og desuden himmelsk lækre. Til forskel fra de fleste andre grøntsager, så kan de nemt dyrkes på friland i Danmark og de kan spises på så mange forskellige måder: råkost i en salat, stegt med lidt olie, i supper og gratiner – mulighederne er næsten ubegrænsede.

Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger inspiration blandt gamle opskrifter og madtraditioner.

Tidligere var pastinak værdsat for sin søde, nærmest nøddeagtig smag, og persilleroden, for sin milde persillesmag. Her blev de begge flittigt anvendt revet rå og stuvet i sammenkogte retter og supper. I dag, hvor der er stor interesse for at spise efter årstiden, har både pastinakker og persillerødder en fremtrædende plads i grøntsagsafdelingen i efterår- og vintersæsonen.
Sammen med pastinak og persillerod, ryger også rødbeder, gulerødder, knoldselleri og jordskokker i indkøbskurven, og skaber variation og mangfoldighed i køkkenet efterår og vinter.

Efterår
Send en fin efterårshilsen  

Send fine efterårshilsner med KvindeGuidens postkort. Det er nemt - og gratis !

Læs mere
Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^