Caramel Apple Day: En ny tradition?

Kategori: Efterår

Caramel Apple Day: En ny tradition? 

Globaliseringen har åbent mange muligheder for menneske og samfund, og også ført til at verdens kulturelle traditioner smelter sammen. Det gælder jo fx for Halloweentraditionen og Valentinsdag, og mange andre traditioner, der især har afsæt i engelsksprogede lande. Og måske kan 'Caramel Apple Day', den 31. oktober, blive endnu en tradition, vi kan tage til os, som vores egen. Midt i æblesæsonen, synes det ihvertfald oplagt, og fra os med hang til sødt og syrligt møder 'Karamelæbledag' ingen modstand.

Opskrift til 'Caramel Apple Day':

Kandiserede æbler med hasselnøddekerner

 

Du skal bruge: 

  • 8 små, røde æbler
  • 8 ispinde 

Sukkerlage

  • 400 g sukker
  • 1 dl eddike
  • 4 spsk rød frugtfarve

Pynt

  • 100 g hakkede hasselnøddekerner 

Sådan gør du:

  • Vask æblerne og fjern stilk og blomst
  • Tør æblerne grundigt og stik en ispind gennem hvert æble
  • Læg bagepapir i en bradepande og smør papiret med olie
  • Kog sukkeret op i en kasserolle ved svag varme til det er opløst
  • Tilføj eddike og frugtfarve i massen
  • Skru derefter op for varmen, så lagen koger godt
  • Kontrollér, om blandingen er færdig, ved at dyppe en pind i lagen og holde den under rindende koldt vand. Lagen er færdig, hvis den stivner og bliver hård
  • Dyp æblerne i den varme sukkerlage og lad overflødig lage dryppe af inden dypper æblet i de hakkede hasselnøddekerner 
  • Sætter herefter æblet til tørre på den smurte bageplade, så sukkerlagen kan stivne
Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^