Rattan sofa
Loungestol Sika Design
Økologisk udendørs maling
Havekrukker
Kategori: Diætist
Kost: Mayonnaise – og lidt om fisk i tomat…

Hvis man er begejstret for en stribe mayonnaise eller remoulade på ovenpå pålæg, så er der nu om dage mulighed for at det kan lade sig gøre uden det koster mange kalorier.

For bare fem år siden var svaret ”nej” – eller også en omskrivning af, at det skal være en sjælden gang. Det skyldes at frokostmåltidet i en typisk vægttabs-plan ikke har nogle fedtkilder, som kan bruges til byttehandler Ganske vist har man alle dage haft fænomenet ”Let mayonnaise” (og tilsvarende remoulade), problemet er bare, at det er så som så med det lette, de indeholder nemlig 500 kalorier pr 100 gram. Samtidig er smagen naturligvis meget anderledes end i ægte mayonnaise. Kalorieindholdet i ”Let mayonnaise” er reduceret med 30% i forhold til klassikeren.
Nu er der kommet en hel ny generation af mayonnaise og remoulade, som vitterlig er fedtreducerede, så det er til at få øje på. Nogle af dem er presset helt i bund, og beskrives faktisk som ”fedtfri”, selvom der trods alt er en minimal anelse i (0,5%).
Det er måske næsten at gå for vidt, smagen kommer ret langt væk fra det, vi forstår ved mayonnaise. Men med til denne her nye generation hører også Mayos ”Brasserie” og Nettos ”Letvægter”. Her er fedtet ikke fjernet helt, der er ca. 5% tilbage. De 5% gør en stor gavn for udseendet, som er tæt på det rigtige, med en hvid farve, der ikke virker transparent. Smagen kan gå an. Især på madder, der har en kraftig smag i sig selv.

Hvis man f.eks. er glad for makrel i tomat med mayonnaise ovenpå, så tag noget tun i tomat og læg en stribe Brasserie på.

En halv skive rugbrød med makrel i tomat og mayonnaise: 198 kalorier
En halv skive rugbrød med tun i tomat og 5% mayonnaise: 109 kalorier
Ændringen af rød makrel til rød tun er ikke uvæsentlig. Makrel i tomat har af en eller anden grund fået sig et slanke-ry, trods det at der er 202 kalorier i 100 gram. Til sammenligning er der også 200 kalorier i wienerpølse på konserves. Tun i tomat har 100 kalorier i 100 gram.
Hvad angår Brasseries mayonnaise, så er kalorieindholdet er reduceret med 80% i forhold til ægte mayonnaise.
Én spiseskefuld rigtig mayonnaise: 146 kalorier,
Én spiseskefuld ”Let mayonnaise: 100 kalorier,
Én spiseskefuld ”Brasserie 5% mayonnaise”: 26 kalorier.
Det betyder i praksis, at en pålægs-mad, som får en stribe af en 5% mayonnaise på ryggen, forøger sit energiindhold med ca. 13 kalorier. Det er da billigt sluppet. Det ville koste 73 kalorier at spise en tilsvarende mængde af den ægte vare.


Bryllup
Brudekjoler

Foråret og sommerens bryllupper planlægges i øjeblikket. De store bryllupsmesser er årstiden store tilløbsstykke og brudeforretningerne viser deres ny, overdådige kjolekollektioner frem. Tager man blot et lille kig på udvalget, får man hurtigt fornemmelsen af det dilemma som enhver vordende brud må...

Read more
Bryllup
Brudens hår & frisure

Opsat hår er yndefuldt, romantisk - og ultrafeminint. Med håret oppe, blottes nakke og hals, og kan på en gang synes både uskyldigt og forførende. Opsat hår understreger en rank holdning, en køn profil, en smuk kjoleudskæring eller det smukke halssmykke.

Read more
Bryllup
Essie Bridal 2015 - Classics

 

Fra en af verdens absolut førende neglelakproducenter kommer Essie´s med den fineste kollektion af lakker til bruden. Det er superromantiske, sarte nuancer i en lakkvalitet, som holder. 

 

 

 

 

 

 

Read more
Bruden
Lingeri

Lækkert og smukt klædt på fra yderst til inderst.

Read more
Bryllup
Brudemakeup

Den kommende brud bruger som regel meget tid på at finde den rette kjole. Kjolen skal gerne fremhæve hendes figurmæssige fortrin, gerne kamuflere deller og topmave - og så må den også gerne være med til at understrege hendes personlighed. Til gengæld bliver der ofte først tænkt på brudens makeup i...

Read more
Bryllup
Bryllupsmakeup

At planlægge et bryllup - og alt hvad der dertil hører, kan godt gå hen og blive en småstressende affære og give søvnløse nætter.

Read more
Bryllup
Brudebuketten

Buketten er ifølge gamle traditioner gommens ansvar. Alligevel vælger mange vordende brude at lade diskrete forslag falde i ny og næ - i øvrigt en teknik, der også giver gode resultater senere i ægteskabet.

Read more
Takt og tone
Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Read more
Bryllup
Yndefuldt, romantisk - og ultrafeminint

Det er ikke så svært, selv at sætte håret op. Væbnet med en god kam, hårspray og en bunke hårnåle, som matcher din hårfarve samt en god portion tålmodighed, er du allerede godt i gang.

Read more
Bryllup
Om brudesløret

Hvorfor brudeslør?

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Georg Jensen Aurora

Georg Jensen Aurora

Bryllupskort i skønne farver

Bryllupskort i skønne farver

Guide til at vælge de smukkeste<BR> brudepigekjoler med dine brudepiger

Guide til at vælge de smukkeste
brudepigekjoler med dine brudepiger

Øreringe til bruden

Øreringe til bruden

Nye Bøger
Alt det, du skal vide, for at få et vellykket bryllup

Bryllupsbogen er blevet til på opfordring af Christiane Schaumburg-Müller efter hendes eget bryllup med Liam O’Connor, hvor Jesper Høvring ikke kun stod for hendes brudekjole, men også gav idéer til at skabe rammerne for den perfekte fest.

Read more
Så tilspørger jeg dig - en bryllupsbog

Med bogen samler Niels Birger Wamberg mere end hundrede tekster og citater - fra folkeviserne til i dag - der alle omhandler brylluppet, altså hverken forelskelsen, forlovelsen eller ægteskabet, men selve formælingen. Henved 800 års litteratur præsenteres i denne ukronologiske samling af romantiske,...

Read more
Bryllupsguide

Det er helt naturligt, at forventningerne er store, når det drejer sig om den store bryllupsfest. Planlægningen af det perfekte bryllup kan imidlertid være en både forvirrende, frustrerende og ind i mellem uoverskuelig opgave, fordi der er så mange ting at holde styr på.

"Planlægningen af et...

Read more
Bryllup - fra frieri til fest

Den ultimative hjælp til planlægningen af den store dag. Takt- og toneekspert, Bill Holmberg, guider dig - se video >>

Read more
^