KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategorier: Bryllup  -  Bruden
Brudekjoler 2023 - Få ekspertens råd til kjolen der passer din kropstype
Redaktionen

Foråret og sommerens bryllupper planlægges i øjeblikket. De store bryllupsmesser er årstiden store tilløbsstykke, og brudeforretningerne viser deres nye, overdådige kjolekollektioner frem.

Tager man blot et lille kig på udvalget, får man hurtigt fornemmelsen af det dilemma som enhver vordende brud må befinde sig i. For hvordan kan man vælge en enkelt kjole, ud af så ufattelig mange vidunderlige kreationer?

Hvad er årets kjole trends? Hvilken stil passer din smag? Hvilket snit passer bedst til din kropstype og -former? Hvad er budgettet?

Der er rigtig meget at tage stilling til, når man skal finde sin drømmekjole til den store dag. Derfor har de fleste brude brug for rigtig god tid til at kigge på mulighederne, prøve sig frem og gøre sig overvejelser.

Find inspiration i de nye kollektioner

Nogle vælger at tjekke årets kjoletrends og de nye kollektioner. Stilen rammer måske ikke plet i forhold til personlig egen stil og ønsker, men blandt de nye design finder man som regel god inspiration. 

Ifølge ekspert, Signe Marie Jeppesen, der gennem mange år har rådgivet kommende brudes valg af kjole hos Brudesalonen Kennedys, så finder man nogle helt nye og spændende tendenser i brudekjolekollektionerne anno 2023.

”De seneste år har vi set en del helt enkle kjoler. De enkle kjoler var uden nogen form for pynt, men i 2023 får de lige det dér ekstra, som får gæsterne til at spærre øjnene helt op, når bruden kommer ind”, siger Signe Marie Jeppesen.

”Igennem mange år har der udelukkende været fokus på, at overdelen på brudekjolen skal funkle, men nu tager designerne skridtet videre, og et tyl-skørt er ikke længere bare et tyl-skørt. Nu skal kjolen have minimum ét lag af glitrende tyl, der skal glimte om kap med solen og være så detaljerede som overhovedet muligt.

Ekspertens råd til kjolen der passer din kropstypee

Når man er på jagt efter den ultimative brudekjole, så mulighederne naturligt indsnævres og blive langt mere overskuelig, hvis man som udgangspunkt kigger på de kjoler, der passer ens kropstype. Hermed får ikke kun en kjole, der sidder perfekt og på smukkeste vis fremhæver kroppen, men også en komfortabel kjole man kan trække vejret i.

Nu kan man sjældent helt genkende sig selv i den stereotype og noget forenklede inddeling af kropstyper, alligevel kan man, ifølge Signe Marie Jeppesen, bruge beskrivelserne til at få en idé om, hvilket snit man skal kigge efter:

 • Den æbleformede kropstype
  Rund silhuet, fyldig om maven, forholdsvis smalle hofter, mindre barm og bagdel

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Enkle linjer er superflotte til Æblet. En A-facon, som skærer præcis i taljen, kan give illusionen af, at der er en talje. Find en kjole med lækre detaljer, som vil tiltrække øjet og fremhæve alt andet end den manglende talje."
  Se fx kjolen ’Ulrika’ fra Couture by Modeca
 • Timeglasset
  Timeglasset beskrives ofte som ’90-60-90’ – kropstypen, dvs. med samme mål over skuldre og hofter, markeret talje og fyldig barm.

  Ekspertens anbefalinger:
  "Timeglasset kan bære alt, men kan især fremhæve den flotte figur i mere tætsiddende kjoler. De fleste brudekjoler er lavet til høje og slanke kvinder, så find et mærke, hvor designeren har lagt vægt på de kvindelige former og skabt kjolen til dem."
  Se fx kjolen Justin Alexander 8920
 • Den pæreformede kropstype
  Dråbeformet silhuet, smalle skuldre, fyldig bagdel, brede hofter og lår.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Her kan havfrue-snit eller en Fit & Flare være utrolig flot. Fremhæv den runde bagdel og de kvindelige hofter med en tætsiddende kjole med en god lining i til at holde maven inde, ryggen rank og brystet frem. Eller find den helt store prinsessebrudekjole, hvor du kan skjule både lår, hofter og mave under de mange lag stof.”
  Se fx kjolen ’Diamond’ fra Randy Fenoli (Stjernen fra ‘Say Yes to the Dress’)
 • Den søjleformede kropstype
  Mindre markeret talje, dvs. lige smal eller bred kropsform, og typisk lange ben.

  Ekspertens anbefalinger:
  ”Sørg for, at der er noget fylde i skørtet, så der kommer lidt mere facon på figuren.”
  Se fx kjolen Justin Alexander 88276

 

 

Foto: Brudesalonen Kennedys
Foto: Brudesalonen Kennedys
Foto: Brudesalonen Kennedys
Foto: Brudesalonen Kennedys
Bryllup
Skal børnene med til brylluppet?

Overvejer I at invitere børn med til brylluppet? Måske endda have dem med under vielsen som brudepiger og -svende?

Read more
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitation inklusiv flybilletter ?

Når man invitere familien fra udlandet til sit bryllup, forentes det så at man betaler for flybilletter og ophold? Forfatter Sanne Udsen besvarer spørgsmålet.

Read more
Bryllup
Brevkassen: På skuddag er det kvinden der frier

Kan den gamle skik om at piger har ret til at fri på skuddag, den 24. februar, bruges i dag, spørger en læser. Forfatter og foredragsholder Sanne Udsen svarer.

Read more
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsinvitationer og svarfrist

En læser spørger forfatter Sanne Udsen, forfatter til bogen 'Takt og tone i tiden', hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer invitation.

Read more
Bryllup
Forbrug.dk: Få festen sikkert i hus

Grimme huller i dugen og møgbeskidte stole, det var hvad et brudepar stod med, da udlejeren havde sat det af før bryllupsfesten. Klag til virksomheden med det samme, hvis du er utilfreds, lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Read more
Bryllup
Spotify: Her er mest populære musiknumre til brylluppet

Bryllupssæsonen venter forude, og der er fuld gang i forberedelserne. Musikken er vigtig at have styr på, så her afslører Spotify hvilke sange, der hitter til bryllupsfesten.

Read more
Bryllup
Tjekliste til bryllupsplanlægning

Et bryllup kræver som regel mere planlægning, end man forventer. Det kræver en god og gennemarbejdet huskeliste, at få overblik over arrangementets omfang og opgaver.

Read more
Bryllup
Blomsternes betydning

Med det store udvalg af smukke blomster og buketter, kan det være svært at vælge den helt rigtige til lejligheden. Men måske kan man lade sig inspirere af gamle traditioner, for ifølge Else Marie Kofod, traditionsforsker ved Dansk Folkemindesamling, så tillagde man tidligere de enkelte blomsterarter...

Read more
Bryllup
Brevkassen: Skal gommen bære habit, jakkesæt, jaket, blazer eller smoking?

Hvordan er traditionen omkring mænds påklædning ved et formiddagsbryllup? Få ekspert i takt og tone, Sanne Udsens, gode råd.

Read more
Bryllup
Bryllupsmesser 2023

Vinteren byder på en række enestående bryllupsmesser, som samler inspiration, udstyr og idéer til planlægningen af den store fest.

På de store messer finder man inspiration til de mest eventyrlige bryllupskager, vine og bryllupsmenuer, fest- og brudekjoler, smukke brudebuketter, smykker og...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Øreringe til bruden

Øreringe til bruden

Lykken er ...

Lykken er ...

Vielsesringe - allianceringe

Vielsesringe - allianceringe

Guide til at vælge de smukkeste<BR> brudepigekjoler med dine brudepiger

Guide til at vælge de smukkeste
brudepigekjoler med dine brudepiger

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^