Brevkassen: Gommens opgaver

Kategori: Bryllup

Brevkassen: Gommens opgaver 

Han glæder sig til deres bryllup, men er i tvivl om, hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen, giver ham nogle gode råd med på vejen.

  • Hej Sanne,

    Min kæreste og jeg skal giftes. Vi glæder os – hun mere end jeg. Hun har nemlig det helt store forventninger til ”forestillingen” og jeg er nervøs for, at jeg ikke kan honorere dem.

    Vi skal først giftes om nogle måneder, så jeg mener jo, at der er god tid. Men hun er allerede helt stresset over arrangementet og skælder mig ud.

    Min familie fra udlandet skal naturligvis med og jeg har givet dem (og alle andre jeg lige kan komme i tanke om skal med) datoen for brylluppet. Men hun siger, at invitationerne skulle have være sendt ud sidste år. Er der nogen 'regler' for hvornår invitationer skal være udsendt?

    Jeg vil i det hele taget gerne forberede mig på arrangementet og kunne godt tænke mig at vide mere om, hvad der forventes af mig som brudgom. Jeg vil jo gerne have en lykkelig og glad brud.

  • Kære gom

    Reglen for bryllupsinvitationer er, at de skal sendes ud i god tid. Hvad ’god tid’ så er, kommer an på den konkrete begivenhed. Et uformelt bryllup på rådhuset med efterfølgende frokost på en nærliggende restaurant kræver kortere advarsel end et stort arrangeret kirkebryllup inkl. overnatning for 400 af de nærmeste venner. Til et mere almindeligt bryllup, som falder et sted mellem de to, sagde man i gamle dage (på Emma Gads tid), at ’god tid’ var tre uger. I nyere tid har man sagt fire til seks uger.

    I tilfælde, hvor der er mange udenbys gæster, vil jeg gå så vidt som at sige, at man kan sende invitationerne ud hele otte til 12 uger før. Tidligere end det, er ikke passende. Men netop når der som i jeres tilfælde kommer gæster fra udlandet, kan de have god brug for at blive adviseret i ordentlig tid, så de har mulighed for at reservere billige flybilletter, mv. Derfor findes der noget, der hedder en ’Reserver dagen’ skrivelse. En sådan vil formentlig være aktuel i jeres tilfælde. Vær dog opmærksom på, at en ’Reserver dagen’ skrivelse er forpligtende for værtsparret, men ikke for gæsterne! Gæsterne er ikke forpligtet til at svare, før de har fået en egentlig invitation.

    Mht. hvad der rent etikettemæssigt forventes af dig som brudgom, så er din største opgave – udover at komme til tiden i kirken og at have sørget for brudebuketten – at holde talen for bruden.

    Og husk nu endelig: Ikke noget med at have smoking på i kirken! Men måske skulle du spørge din kommende brud, hvad det egentlig er, hun forventer af dig. Og lad mig så komme med et enkelt advarende ord om ikke at skrue forventningerne for højt op til brylluppet: Det er trods alt kvaliteten af ægteskabet og ikke af selve brylluppet, der tæller i det lange løb.

    Sanne Udsen

Om Sanne Udsen

Gennem bøger og foredrag deler forfatter Sanne Udsen ud sin viden og tanker om menneskers sociale adfærd, samspillet mellem mennesker, privat og såvel som i arbejdslivet. Det er spændende emner, der kan give stof til eftertanke, give øget selvindsigt,  forståelse for vores medmennesker og vække debat.

Blandt hendes bøger er: ’I bankernes vold’, ’Men nok om det’, ’Verden vil bedrages - gælder det også dig?’, ’Psykopater i jakkesæt’, ’Parasitter i habitter’ og ’Håndbog for karrierekvinder’.

Læs om Sanne Udsens bogudgivelser og foredrag på Udsen.dk

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^