Tehætte The Organic Company
Derrière la Porte - Termoflaske
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene
Redaktionen

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Skab dig et overblik over opgaven

 • Når der skal ryddes op i køkkenets skuffer og skabe, er det en god ide først at danne sig et overblik over opgaven.
 • Del opgaven op i mindre opgaver, så du kan koncentrere dig om et område af køkkenet ad gangen.
 • Overvej om der er ting, der kan være mere praktisk og logisk placeret et andet sted i køkkenet.
 • Beslut dig for i hvilken rækkefølge, du vil klare opgaverne, og sørg for kun at fokusere på én opgave/et skab ad gangen. Lav evt. en tjekliste.
 • Afslut hver opgave helt inden du går videre til næste.

Orden i skabe og skuffer

 • Ryd og rengør skabet/skuffen.
 • Gennemgå skabets/skuffens indhold.
  Køkkengrej, du sjældent bruger fx kagegafler, mortere, klejneruller, æbledelere, vaffeljern, fondue-sæt og andre køkkengadgets skal ikke stå sammen med køkkenredskaber, du bruger ofte. Lad dem få plads bagerst i skabet/skuffen eller overvej at skille dig af med dem. Hvis du har svært ved at skille dig af med dem, så læg dem væk i en kasse, og beslut dig for at de ryger ud eller sælges, hvis du inden for det næste halve år ikke har savnet dem. Velholdte køkkenmaskiner, køkkengrej, glas og service sættes til salg hos Kirppu, DBA eller på forårets loppemarked. Glem heller ikke venner og bekendte, som måske vil sætte pris på at få gode køkkensager foræret.
 • Overvej hvordan pladsen i skabet/skuffen udnyttes bedst. Prioritér og sørg for at de ting, du ofte bruger, får plads helt fremme i skuffer og skabe.
 • Ryd ud i kogebøger og opskrifter, og opbevar dem samlet i magasinholdere.

Pladsmangel?

 • Mangler du plads, så overvej hylder, køkkenstænger med kroge og knivophæng.
 • En krydderihylde og tydelige etiketter på krydderierne, giver overblik over mulighederne og inspirerer, når man laver mad.
 • Brug kurve til opbevaring af viskestykker, grydelapper, karklude mv.


Opbevaring af kolonialvarer

Tørvarer som mel, mysli, gryn mv. skal opbevares i tørt, mørkt og ikke for varmt samt i tætlukkede beholdere, så man undgår skadedyr. Har du mistanke om, at der er skadedyr i dine tørvarer, skal de straks kasseres.

 • Ved at have glas eller beholdere dedikeret til de enkelte varer, har de deres faste plads i køkkenskabet. Beholdere skal være tæt lukkede.
 • Tjek udløbsdatoen, nu du er i gang, og husk, at især mel nemt optager lugt og smag fra andre madvarer.

Rod i grydeskuffen?

 • Ryd ud og rengør grydeskuffen. Overvej om der er pander og gryder, der kan undværes. Hvis du stabler gryder og pander, så læg klude i mellem, så du beskytter teflonbelægninger. Anskaf dig et stativ til grydelåg, så de ikke ligger og skaber uorden mellem gryderne.


Bevar orden i køkkenet

Det kan være en stor opgave, at få styr på køkkenet, og derfor er det også rigtig ærgerligt, hvis der efter en uge igen er rod i skufferne. Gør dig selv en tjeneste og indfør nogle gode vaner:

 • Væn dig til at sætte tingene på plads, lige så snart du er færdig med at bruge dem.
 • Støvsug dine skabe og skuffer med jævne mellemrum, og sørg for at komme godt ind i hjørnerne, hvor æg og larver kan ligge og udklække.
 • Hæld aldrig nyt mel oven i en rest i glasset. Tøm rester ud, vask glasset af og fyld først igen, når glasset er tørt.
 • Rod i køkkenet kan gå ud over glæden ved at lave mad. Væn dig til at rydde op og få opvasken af vejen med det samme.
 • Reflekter over dine indkøb, så du ikke har overskud af mad, som når at udløbe inden de bliver brugt. Tjek for en sikkerheds skyld altid udløbsdatoen på madvarer, når du køber ind.

Se også:

 • 6 tips til miljøvenlig rengøring
  Vil du gøre rent med omtanke for miljø og sundhed, så hold igen med rengøringsmidlerne, brug så lidt som muligt og vælg samtidig de mindst miljøbelastende, klorholdige og antibakterielle midler. Arbejdet kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx sæbespåner. Vælg uparfumerede rengøringsmidler mærket med det nordiske miljømærke Svanen eller det europæiske miljømærke Blomsten.
Bolig & Design
Indretning: Skønne nips, idéer og små detaljer

Indretningsstil handler om de små detaljer; om valget af farver og dekor som nips, pyntefigurer, urtepotter, puder, plakater og møbelbetræk, der understreger stilen, skaber stemning og blikfang.

Her får du 20 søde, sjove, unikke idéer.

Read more
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS21

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet, med deres Spring/Summer 2021 katalog, masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen SS21 byder på lette sommerfarver og...

Read more
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Read more
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Read more
Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Read more
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder...

Read more
Bolig & Design
Boligindretning: Organiske former og diskrete farver fra Broste Copenhagen

Med kollektionerne 'The Human Connection', ’Eli’ og ’Nordic Bistro by Aurelien Barbry’ fejrer Broste Copenhagen efteråret og hjemmet som fristed. Det er hér vi kan koble af og nyde nuet i hyggelige, trygge rammer i eget selskab og sammen med familien.

Read more
Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Read more
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Read more
Bolig & Design
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips

Vil du gøre rent og samtidig sørge for at belaste miljø og sundhed mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Svanemærket sofa <BR>med tidsløs elegance

Svanemærket sofa
med tidsløs elegance

Eksklusiv bænk fra Trademark Living

Eksklusiv bænk fra Trademark Living

Betræk til IKEA møbler

Betræk til IKEA møbler

Antique sofaborde med trælåg fra Chic Antique

Antique sofaborde med trælåg fra Chic Antique

Shopping Nyheder
Maria Fynsk Norup

Maria Fynsk Norup

Bænke hos BOBO

Bænke hos BOBO

Hübsch knagerække

Hübsch knagerække

Smudsmåtte fra Tica

Smudsmåtte fra Tica

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Read more
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Read more
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Read more
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Read more
^