Sådan beskytter du hundens poter mod vejsalt

Kategori: Vinter

Sådan beskytter du hundens poter mod vejsalt 

Traveture med hunden i sne og frost er både god motion, og som regel også kilde til godt humør. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at vinterens sne, frost og vejsalt kan ende med at blive en smertefuld oplevelse for hunden.

Ifølge Alm. Brands skadesafdeling sker der typisk en stigning i antallet af hundeskader, når sneen falder.

"Når sneen og frosten melder sin ankomst, ser vi også en stigning i hundeskader, fordi mange ikke ved, at salt er gift for hundens poter. Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren," siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand.

"Det vigtigste er, at man forsøger at undgå saltede fortove og veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det først ind i potens revner, kan det give grimme skader. Man skal skylle poterne grundigt efter en gåtur, og hvis man vil være på den sikre side, kan man smøre med en tyk potesalve*."

3 gode vinterråd til hundeejere

Her er flere gode råd til de mange hundeejere, der kan holde hundens poter sikre gennem hele vinteren:

  • Hold pelsen kort

    Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. På den måde undgår du, at sne og is sætter sig fast i klumper under hundens poter.
  • Husk overtøjet

    Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.
  • Mere tid indendørs
    Hunde elsker at være udendørs, men kulden kan give forfrysninger på ørene og halespidsen. Det kan derfor være en god ide at gøre gåturen lidt kortere end normalt. Og hold ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå.

* Potesalve er en fed, blødgørende, fedt og vandfri salve. Salven beskytter trædepuderne, både mod udtørring, irritation og revner i poterne. Derudover er potesalve vigtig beskyttelse af poterne i sne, frost og sjap, og helt uundværligt, når det kommer til forebyggelse af pinefulde sår som følge af vejsalt og dannelsen af is mellem trædepuderne.



Vinter
Tips til vinterfodring af havens fugle 

Med udsigt til sne og frost, er det en god idé at holde lidt øje med havens fugle, og sørge for at de har mad og drikke. Få gode tips til fodring og læs mere om, hvilken type foder, der er mest populært hos de enkelte fuglearter.

Læs mere
Vinter
Skru ned for temperaturen og op for søvnkvaliteten 

I især vintermånederne vågner mange af os og er overophedet som resultat af vores tendens til at skrue op for temperaturen i soveværelset, når kulden melder sin ankomst. Her får du søvnekspert Mikael Rasmussen og kiropraktor Michael Randsøes tips til, hvordan du sikrer dig en god søvnkvalitet i…

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne 

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Hvornår dækker forsikringen ved sprængte vandrør? 

Fygesne kan være et problem især for sommerhusejere, fordi sneen kan finde vej ind på loftet gennem selv de mindste sprækker og revner i tag og gavl. Sneen udgør intet problem så længe, det er frostvejr, men når tøvejret sætter ind og der bliver plusgrader i loftsrum, så smelter sneen. Og det kan…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^