En ven, der kendte til hendes træthed og reaktion på sukker, anbefalede, at hun undersøgte om de gener hun havde kunne skyldes såkaldt 'Candida-overvækst'. Ivrig efter at forstå, hvorfor hendes krop reagerede på sukker, som den gjorde, fandt hun artikler om Candida, og kunne nikke genkendende til mange af de symptomer, der kan have sammenhæng med Candida-overvækst: Træthed, væskeophopning, krops- og ledsmerter, svimmelhed, søvnbesvær, uren hud og hormonel ubalance.
Opsat på at komme symptomerne til livs begyndte hun en 'elimineringsfase', hvor hun fjernede de fødevare, der er kendt for at fremme Candida, dvs. sukker og sukkerholdige fødevarer, men også hvidt brød, rødt kød, alkohol og kaffe.
Allerede en måned inde i diæten oplevede hun, hvordan de fysiske og følelsesmæssige problemer, hun havde haft i mere end et årti forsvandt med kostændringerne. Ved at holde sig fra sukker og kulhydrater fik hun kroppen i balance og blev sin sukkerafhængighed og symptomer kvit.
"I dag er jeg ikke længere ligeså striks omkring, hvad jeg spiser, og jeg kan også have dage, hvor jeg ser helt bort fra min diæt" fortæller Tanja Ting. "Jeg oplevede, at jeg efter 90 dage uden sukker og andre kulhydrater, kunne gå over i en ny fase af min kostomlægning, som jeg kalder 'vedligeholdelsesfasen'."
I denne ny fase, som skulle være udgangspunkt for hendes diæt fremover, begyndte hun at eksperimentere med, hvordan man tilbereder appetitvækkende og lækre sager uden gluten og sukker. Det er blevet til en hel samling af enkle og nemme opskrifter på mad, som indeholder næring og energi og som samtidig er så lækkert, at man ikke føler man går på kompromis med de gode smagsoplevelser.