phd dissertation help on finance help me do my homework on cattle ranch business plan
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp
Redaktionen

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Karl Johan finder du især i bøgeskove og granplantager. Svampen er stor og flot, hatten har en brun eller gråbrun, glat og lidt fedtet overflade. Stokken er hvid eller lysebrun, og på svampens underside ses de fine rør helt tydeligt. På unge svampe er undersiden hvid, men efterhånden som svampen ældes, skifter farvent til gullig og får til sidst en grøn nuance.

Navnet "Karl Johan" har svampen fået efter den Svenske konge Karl XIV Johan, der holdt meget af svampens milde og nøddeagtige smag. Og det er også på grund af den fine smag, at den i dag er en af Europas mest eftertragtede spisesvampe. Den kan spises rå, ristes eller koges. Samtidig er den velegnet til at både fryse eller tørre.

Sådan tørrer du dine svampe

Du kan tørre Karl Johan ved at brede dem ud på avispapir, lade dem ligge på en rist eller trække dem på snor og hænge dem op. Hvis du vælger at tørre svampe på avispapir, skal du huske at vende dem fra tid til anden. Lad svampene tørre ved stuetemperatur og skær store svampe i mindre skiver, så tørretiden bliver kortere. Svampene er klar, når de føles tørre. Svampene opbevares herefter i lufttætte glas, f.eks. sylteglas. Kan opbevares i op til 1 år.

Når svampene skal tilberedes, lægger du dem blot i blød i koldt vand i ½ time inden de skal bruges. Du kan hakke de tørrede svampe direkte ned i saucen eller gryderetten og lad dem bløde op sammen med retten.

Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv

I efteråret kan tåge og mørke gøre det svært at opdage en hund eller kat på vejen. Brug af reflekser kan redde liv; en god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle, mens en hund, en kat eller et menneske uden refleks ofte først er synlig ved ca. 20 meters afstand.

Read more
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Read more
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Read more
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Read more
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Read more
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Read more
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Read more
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Read more
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Read more
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Find det brystimplantat<BR> der passer til dig

Find det brystimplantat
der passer til dig

Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt

Auro terrasseolie
- miljøvenligt og slidstærkt

Tips til at finde et godt match online

Tips til at finde et godt match online

Sådan laver du en flot håropsætning

Sådan laver du en flot håropsætning

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Read more
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Read more
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Read more
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Read more
Shopping
^