phd thesis in industrial engineering doctoral thesis nutrition abraham lincoln research paper
Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Opskrift: Hyldebærsaft
Redaktionen

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Husk, at farven fra hyldebær kan være svær at få af hænder og tøj. Så brug forklæde!

Opskrift

  • 1 kg hyldebær 
  • 1 ½ l vand 
  • 1/4 kg sure æbler

Til hver liter siet saft:

  • 375 - 500 g sukker 
  • 1 tsk citronsyre 
  • 1 tsk flydende Atamon eller ½ tsk Atamonpulver

Det skal du bruge
Kurv eller spand til at plukke bær i, en gryde, en skål, skeer, viskestykke & forklæde der godt må blive rødt, dørslag, litermål, rene flasker

Sådan gør du:

  • Find hyldebuske, som ikke ligger lige op ad en trafikeret vej
  • Pluk klaser med fuldmodne, sorte bær 
  • Hyldebærrene skyldes grundigt og ribbes
  • Æblerne skrælles, skæres i både og stilk, blomst og kernehus fjernes 
  • Begge dele kommes i en gryde sammen og vand hældes ved
  • Kog dem i ca. 20 minutter - til al saften er trukket ud af frugterne, og bærrene brister 
  • Sæt et dørslag i en skål og læg et rent viskestykke i dørslaget
  • Hæld forsigtigt saft og bær ned i viskestykket i dørslaget.
  • Vride evt. viskestykket til sidst, så du får al saften med
  • Mængden af den afdryppede saft måles. Brug et litermål.
  • Kom saft, sukker og citronsyre i gryden, kog saften op til alt sukkeret er opløst
  • Saften skummes og der tilsættes Atamon 
  • Hæld den varme hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon

Tips:
Du kan også hælde saften i rengjorte mælkekartoner til nedfrysning

Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv

I efteråret kan tåge og mørke gøre det svært at opdage en hund eller kat på vejen. Brug af reflekser kan redde liv; en god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle, mens en hund, en kat eller et menneske uden refleks ofte først er synlig ved ca. 20 meters afstand.

Read more
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Read more
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Read more
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Read more
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Read more
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Read more
Sensommer
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Read more
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Read more
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Read more
Sensommer
Tyttebær tid: Råsyltede tyttebær

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Bambus t-shirt i sort, hvid eller grå

Bambus t-shirt i sort, hvid eller grå

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Gaveæske med krydderier

Gaveæske med krydderier

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'<BR> fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil 'Tre på Stribe'
fra by Margit Brandt

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Read more
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Read more
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Read more
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Read more
^