Opskrift: Hyldebærsaft
Husk, at farven fra hyldebær kan være svær at få af hænder og tøj. Så brug forklæde!
Opskrift
- 1 kg hyldebær
- 1 ½ l vand
- 1/4 kg sure æbler
Til hver liter siet saft:
- 375 - 500 g sukker
- 1 tsk citronsyre
- 1 tsk flydende Atamon eller ½ tsk Atamonpulver

Det skal du bruge
Kurv eller spand til at plukke bær i, en gryde, en skål, skeer, viskestykke & forklæde der godt må blive rødt, dørslag, litermål, rene flasker
Sådan gør du:
- Find hyldebuske, som ikke ligger lige op ad en trafikeret vej
- Pluk klaser med fuldmodne, sorte bær
- Hyldebærrene skyldes grundigt og ribbes
- Æblerne skrælles, skæres i både og stilk, blomst og kernehus fjernes
- Begge dele kommes i en gryde sammen og vand hældes ved
- Kog dem i ca. 20 minutter - til al saften er trukket ud af frugterne, og bærrene brister
- Sæt et dørslag i en skål og læg et rent viskestykke i dørslaget
- Hæld forsigtigt saft og bær ned i viskestykket i dørslaget.
- Vride evt. viskestykket til sidst, så du får al saften med
- Mængden af den afdryppede saft måles. Brug et litermål.
- Kom saft, sukker og citronsyre i gryden, kog saften op til alt sukkeret er opløst
- Saften skummes og der tilsættes Atamon
- Hæld den varme hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon
Tips:
Du kan også hælde saften i rengjorte mælkekartoner til nedfrysning