Nye plejende vinterfavoritter
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Opskrift: Fransk pæretærte
Redaktionen

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Opskriften er udarejdet af forfatter og fotograf Nicoline Olsen.

 

Mørdej

  • 125 g usaltet smør
  • 90 g sukker
  • et nip salt
  • 1 æggeblomme
  • 225 g mel

Fyld

  • 4 modne og søde pærer
  • 125 g usaltet smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 125 g mandler, malet til mel
  • 50 g flækkede mandler
  • flormelis

 

Opskrift

  • Rør ingredienserne til dejen sammen, gerne i en foodprocessor. Pak i film, og læg i køleskab mindst 1 time.

  • Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med den (ca. 28 cm i diameter). Stil igen på køl, mens ovnen forvarmer til 180 grader.

  • Skræl, og del pærerne i kvarter, og fjern kernehuse. Pisk smør og sukker hvidt, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt til sidst mandelmel.

  • Tag dejen ud, og læg bagepapir ovenpå. Fyld op med tørrede bønner, og bag bunden i 10 minutter. Tag tærtedejen ud af ovnen, og lad den afkøle.

  • Fordel pærene i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med flækkede mandler. Bag ved 180 grader i 30-40 minutter. Drys med flormelis, og server med cremefraiche.



Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Read more
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Read more
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Read more
Sensommer
Tid til gode bøger

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Read more
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Read more
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Read more
Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end...

Read more
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Stribet sengetøj

Stribet sengetøj

Dameur Bering Classic

Dameur Bering Classic

Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

DroneRune plakat

DroneRune plakat

Nye Bøger
^