Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategori: Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år
Redaktionen

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end normalt.

"Det er bare en stor naturoplevelse at se den lilla lyng så langt øjet rækker på de udstrakte hedearealer. Selv om lyngen ser overvældende ud på hederne, så trives andre arter af insekter, krybdyr, urter og laver også i hedens mosaiklandskab", siger skovfoged Hans Jensen, Naturstyrelsen Søhøjlandet.
Når lyngen blomstrer ekstraordinært i år, kan det skyldes en kombination af sidste års tørke og en våd og varm forsommer. Tørken var tæt på at aflive lyngplanterne. Derfor forsøger lyngplanterne muligvis at sikre artens overlevelse, ved at sætte alle kræfter ind på at blomstre og sætte frø. Lyngen kan godt lide kombinationen af lune temperaturer og fugtigt vejr. Derfor har forsommerens vejr været med til at redde lyngen, som altså er kommet stærkt tilbage.
"Det store arbejde med at pleje hederne med afbrænding og afgræsning med kreaturer er også med til, at vi i år får blomster for alle pengene. Samtidigt ser det ikke ud til, at der er store og massive bladbilleangreb, som ellers kan være hårde mod den lilla plante. Det betyder, at heden lige nu er et paradis for flere arter af insekter og andre dyr", siger Hans Jensen.
Lyngen blomstrer nu og et par uger frem til cirka udgangen af august. Man må gerne plukke en buket med hjem eller en samle en pose til eget forbrug, så der også er til den næste gæst på heden. Det er en god idé at medbringe en saks, hvis man vil have sig en buket hedelyng.
På kortet kan du se, hvor i landet der er mulighed for at opleve det lilla blomsterhav på statens hedearealer.

Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Read more
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Read more
Årstidens råvarer
Tyttebærweekend: Her kan du plukke de lækre bær

'Tyttebærweekend' hedder en over 20 år gamle tradition, der hvert år finder sted i den sidste weekend i august. Så lørdag og søndag den 28. og 29. august skal kurven fattes, for venter der skønne naturoplevelser og hyggelig plukning af naturens lækkerier.

Read more
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Read more
Sensommer
Tid til gode bøger

Udstyret med en god roman, et lunt tæppe og en varm kop te, forvandles aftner i sofaen til rene energiopladere. I den seneste tid har forlagene været gavmilde med udgivelse af danske kvindelige forfattere. Blandt bestsellerne er blandt andet Elsebeth Egholms ’Som Natten Kender Stjernerne’ og...

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Read more
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Read more
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Read more
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Read more
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Festina Rainbow

Festina Rainbow

Følg din intuition og brug krystaller<BR> til meditation og visualisering

Følg din intuition og brug krystaller
til meditation og visualisering

Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt

Auro terrasseolie
- miljøvenligt og slidstærkt

Aqua Dulce smykker

Aqua Dulce smykker

Nye Bøger
Shopping
^