Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade

Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade 

Skal der fisk på frokostbordet, så kan vi varmt anbefale Camilla Plums opskrift på fiskefrikadeller og den lækreste hjemmerørte remoulade. Opskriften byder på en lidt anden ingrediens-sammensætning end man traditionelt anvender i fiskefrikadellefars.

"Der skal ikke mel i fiskefrikadeller. Brug brød opblødt i vand eller mælk, revne kogte kartofler, rå revne rodfrugter, eller til nød rasp", skriver Camilla Plum. "Der er rigeligt protein i fisken til at holde sammen på farsen, melet gør den bare klistret. Fiskefars skal røres godt; hvis man rører fisken alene med saltet, inden man kommer resten af ingredienserne i, bliver det en god, sej og luftig fars."
Når fisken skal krydres, anbefaler Camilla 'den klassiske' med spæk, løg og timian.

Husk også, at fiskefrikadeller skal steges langsomt, så man sikrer de er gennemstegte. Hvis du skal lave en stor portion frikadeller, kan de steges kort til de hænger sammen og bages færdige i ovnen ved 200 grader.


FISKEFRIKADELLER

6 personer

Ingredienser ...:

  • 900 g filet af torskefisk eller ferskvandsfisk
  • 1 stort løg
  • 125 g. spæk
  • en håndfuld rasp
  • 4 hele æg
  • 2 ½ dl. piskefløde
  • lidt allehånde, muskat og frisk timian
  • 1 ½ tsk. salt
  • sort peber
  • smør til stegning

Tilberedning ...

  • Kør fisk, løg og spæk én gang gennem kødmaskinen, ellers kør det i foodprocessor til det er hakket godt, men ikke moset. 
  • Tag det ud af maskinen og over i en skål. 
  • Rør resten af ingredienserne i. Rør længe. Lad farsen hvile en times tid inden dellerne steges
  • Steg i smør
  • Spis kartofler og hjemmerørt remoulade til

HJEMMERØRT REMOULADE

Ingredienser ...

  • 125 g Piccalilli (stærk pickles) – eller finthakket pickles
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 store stykker asie
  • 2 syltede agurker
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 tsk. frisk estragon
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. kapers 
  • citronsaft

Tilberedning ...:

  • Hak pickles, asier og agurker fint
  • Rør det hele sammen
  • Smag til med citronsaft og sennep


Opskriften er fra Camilla Plums dejlige kogebog 'Ælle Bælle Frikadelle'.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^