Småbørnsfamilier køber mest økologi

Kategorier: Økologi  -  Forbrugernyt

Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Det er i køleskabene hos danske familier med børn i alderen 0-6 år, man finder flest økologiske varer. Det viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat. Ifølge GfK ConsumerScan fyldte økologiske varer gennemsnitligt 13,3 procent af madforbruget hos familier med små børn i 2014 – en stigning fra 9,5 procent året før. Gennemsnitligt udgør øko-varer ca. otte procent af danskernes samlede fødevareforbrug.
"Det står meget klart, at familier med små børn har et særligt fokus på økologi, når de vælger fødevarer. Især når børnene er helt små, er vi meget forsigtige med at undgå at udsætte dem for potentielt skadelige stoffer. Mange forældre handler derfor efter et forsigtighedsprincip om, at det er bedre helt at undgå disse stoffer end at satse på, de ikke er skadelige," siger Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening.

Familiens sundhed er vigtigst
Han peger på, at den logik understøttes af anbefalinger fra en række danske læger, sundhedsplejersker og forskere, som råder gravide og ammende til at spise økologisk for at minimere indtaget af pesticidrester, der bl.a. kan skade barnets hjerneudvikling.

"Vi ved, at familiens sundhed er det argument, der gennemgående vejer tungest, når børnefamilierne vælger økologi. Og at det især er fraværet af sprøjtegiftrester, medicinrester samt tilsætningsstoffer, der er den vigtigste sundhedsfaktor for familierne," uddyber Henrik Hindborg.
Der er 50 procent risiko for at få rester af sprøjtegift med, når man køber ikke-økologisk frugt og grønt, viser Fødevarestyrelsens årlige pesticidrapport, skriver Økologisk Landsforening.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^