Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Kategori: Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen
Redaktionen

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man næsten ikke kan få nok, så her er en opskrift på 100 stk. sprøde, krydrede og duftende dejlige pebernødder.

Det skal du bruge:

  • 250 g. hvedemel
  • 175 g. smør
  • 125 g. sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt hvid peber
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron


Sådan gør du:

  • Hak smør og mel sammen til en grynet masse
  • Bland sammen med hjortetaksalt, vaniliesukker, kardemomme, peber, ingefær, revet citronskal og saml dejen
  • Tril dejen i tynde dejstænger. Skær stængerne ud i små stykker og tril dem små hasselnøddestore kugler
  • Sæt dem på bageplade med bagepapir
  • Bag pebernødderne i forvarmet ovn ved 200 C i 10- 15 minutter 
  • Afkøles på rist og opbevares i kagedåse
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Read more
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Read more
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Read more
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Read more
Julemad
Klassisk risalamande

Lækker, let og luftig risalamande...

Read more
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse...

Read more
Julemad
Skårne brunkager

Skårne brunkager fulde af smag. Her en opskrift med sukat, mandler, kanel, kardemomme, nellike – og bagt med potaske, naturligvis. Når der anvendes potaske som hævemiddel i brunkager, er det fordi potaske i højere grad end natron og bagepulver giver kagerne den lækre, sprøde konsistens.

Read more
Jul
Julebagværk med Annemette Voss: Vaniljekranse

Mangler du en opskrift på klassiske julesmåkager, så har den populære bagedyst-vinder, Annemette Voss samlet de allerbedste i bogen 'Julebag'. Fra bogen bringer vi her opskriften på de mest fantastiske vaniljekranse.

Read more
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Read more
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Egoista Gin smagsprøver

Egoista Gin smagsprøver

Plakat til verdens bedste Far

Plakat til verdens bedste Far

Forkæl din mand

Forkæl din mand

Hoody i uld

Hoody i uld

Nye Bøger
Kategori: Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen
Redaktionen

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man næsten ikke kan få nok, så her er en opskrift på 100 stk. sprøde, krydrede og duftende dejlige pebernødder.

Det skal du bruge:

  • 250 g. hvedemel
  • 175 g. smør
  • 125 g. sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt hvid peber
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • Revet skal af ½ usprøjtet citron


Sådan gør du:

  • Hak smør og mel sammen til en grynet masse
  • Bland sammen med hjortetaksalt, vaniliesukker, kardemomme, peber, ingefær, revet citronskal og saml dejen
  • Tril dejen i tynde dejstænger. Skær stængerne ud i små stykker og tril dem små hasselnøddestore kugler
  • Sæt dem på bageplade med bagepapir
  • Bag pebernødderne i forvarmet ovn ved 200 C i 10- 15 minutter 
  • Afkøles på rist og opbevares i kagedåse
Shopping
^