child development child study coursework help college art assignments writing academic papers
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Kategorier: Jul  -  Julestemning
Må man gerne tage gran med hjem fra skoven?
Redaktionen

Agern, kviste, blade, kogler, mos og bær. Skovbunden er fuld af den fineste pynt til kranse, dekorationer og stemningsfulde guirlander. Det er helt gratis, så længe du bare sørger for at overholde de fem regler.

 1. Du må gerne samle kogler, svampe, bær, agern og bog
  Kogler, svampe, bær, agern og bog må du samle fra jorden, men ikke plukke af træerne. Naturstyrelsen opfordrer til, at man begrænser sig til at samle omkring en bærepose fuld.

 2. Du må gerne samle blade
  Skovbunden er fuld af nedfaldende blade, og dem må du fri samle. Læg bladene i presse, hvor de hurtigt tørrer og rettes ud, så de kan trækkes på snor sammen med julestads, og blive til smukke guirlander.

 3. Du må gerne samle mos
  Mos er velegnet til kranse og som bund i juledekorationen. Det holder sig fint i tørret tilstand, men vær opmærksom på brandfare. Naturstyrelsen opfordrer til, at man begrænser sig til at samle omkring en bærepose fuld.

 4. Selvklip af løvtræer er tilladt
  Du gerne klippe grene af løvtræer, som birk, bøg, ask og løn, der er over 10 m høje. Småt og fint julepynt ser helt fantastisk ud på smukke efterårsgrene.

 5. Selvklip af gran er ikke tilladt
  Du må ikke klippe af nåletræer, eller tage pyntegrønt fra pyntegrøntbevoksninger - heller ikke grønt der ligger spredt på skovbunden eller i vejsiden. Undtagelsen er, når Naturstyrelsen nogle år frigiver skovarealer, hvor det er muligt at samle gran. Se Naturstyrelsens liste Pyntegran 2021, som opdateres løbende.

Bemærk, at ovenstående regler ikke gælder i privatejede skove.

Foto: Visit Denmark

 

Naturens materialer til juledekorationen

Tør de fine materialer fra naturen på en avis. Hvis det drejer sig om nedfaldene blade, så kan de rettes ud ved at ligge under et par bøger, mellem to stykker køkkenrulle. Med blade kan man lave dekorationer, collager og de smukkeste guirlander.

 

Få tips til valg af grene til, hvilke grene, der egner sig til kranse og se, hvordan du nemt binder du en smuk krans af grene og mos.

 

 

 

Jul
Julegaver: 25 idéer til din egen ønskeliste

Måske er du allerede ved at have styr på, hvad alle andre ønsker sig, men hvad med dine egne ønsker? Her er 25 skønne gaveidéer - lige til at sætte på ønskelisten!

Read more
Jul
Prissammenligning: Hvor meget mere koster det at købe økologisk julemad?

Mens nogle vælger økologiske madvarer, fordi de synes økologi smager bedre, så kan andre ikke rigtigt smage forskel. Til gengæld kan de fleste blive enige om, at det økologiske valg giver en ’bedre smag i munden’, fordi der, som alle ved, tages højde for miljø og dyrevelfærd i produktionen.

Read more
Jul
Konditorens tips og tricks til julens hjemmebagte småkager

Med julen ventende lige om hjørnet er der gang i juleforberedelserne, og ikke mindst småkagebagning, som af en eller anden grund ser ud til at blive prioriteret højere i år end tidligere år. Det vurderer trendforsker Mads Arlien-Søborg, som mener at danskernes lyst til bagning formentligt hænger...

Read more
Jul
Julepynt fra julemandens værksted

Forventningsfulde børn og nostalgisk legetøj er uløseligt forbundet med julen. Her et udvalg af den fineste julepynt, der vil vække særlig fryd hos store som små.

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet. Se den fineste, muntre, kulørte julestads fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg,...

Read more
Jul
Top 10 over de bedste julefilm

Hvis man midt i juleræset trænger til en pause, så er der ikke noget som at kravle op i sofahjørnet og se - eller gense - en skøn julefilm.

Fra ’Fars Fede Juleferie’ med Chevy Chase i hovedrollen, 'Elf' med Will Ferrell, 'Bad Santa' med Billy Bob Thornton, til 'Søren Bruns Jul', Astrid Lindgrens...

Read more
Jul
Luciabrød & sang

Tirsdag den 13. december hyldes Lucia med optog og sang. Den fine svenske tradition, der oprindeligt markerer vintersolhverv, fejres i ethvert svensk hjem med luciabrød - eller 'lussekatter', som svenskerne kalder dem. Lussekatter er søde, bløde, gule hvedeboller farvet med safran. Her bringer vi...

Read more
Jul
6 tips til besparelser i julekøkkenet

Inflation og energikrise får danskerne til at tænke i billigere alternativer, når det gælder madlavning og elforbrug. Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, giver i den anledning gode råd til, hvordan du kan lave besparelser i køkkenet.

Read more
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -...

Read more
Jul
Find dit julehumør med hyggeprojekter og playliste med smukke klassiske julehit

Selvom julen er allestedsværende, så er det jo ikke ensbetydende med at man selv er i sprudlende julehumør.

Det er der heldigvis råd for! Her bringer vi nogle helt eminente idéer til, hvordan du selv finder julehumøret frem.

Read more
Jul
Sådan ønsker du god jul på 20 andre sprog

Selvom det svenske, norske og danske sprog ligner hinanden, så er det ikke ualmindeligt, at vi slår over i engelsk, når vi skriver sammen. Men når det kommer til at ønske hinanden en god jul, så kan man som trygt skrive 'god jul', for sådan lyder julehilsen også på norsk og svensk.

Til gengæld er...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kalender gaveposer

Kalender gaveposer

Morris & Co Gaveæsker

Morris & Co Gaveæsker

Hudpleje: Morris & Co 'Strawberry'

Hudpleje: Morris & Co 'Strawberry'

Adventstager

Adventstager

Shopping Nyheder
Julepynt - VW Bobbel i krom

Julepynt - VW Bobbel i krom

Juletræ House Doctor

Juletræ House Doctor

Jomfru Maria skulptur

Jomfru Maria skulptur

Pynt juletræet med frugt og grønt

Pynt juletræet med frugt og grønt

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Read more
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Read more
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Read more
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Read more
Shopping
^