Udover at være en skøn ingrediens i mange retter, så er græskar næringsmæssigt også kilde til folat og kalium. Og ved at bruge halloweengræskarets kød, så sørger du for at få mest muligt ud af råvaren, hvilket mindsker madspild, og da det samtidigt en grøntsag i sæson, er du med til at skåne miljøet.
Opskrifter: Sådan bruger fyldet fra dit Halloween-græskar i skønne retter
Lækre retter med Halloween-græskar
- Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat'
- Amerikansk Pumpkin Pie
- Pizza med græskar
- Anne Hjernøs 'Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter'
- Hokkaido-suppe med ristede porrer og naanbrød
- Marie Melchiors 'Tærte med græskar og gedeost
Med græskar kan man også få hjemmebagte boller med skøn smag, og her kan vi varmt anbefale at man prøver opskriften på græskarboller, udarbejdet af Sæson.
Græskarboller med kerner
(15 stk)
Ingredienser
- 1 spisegræskar, min. 600 g
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 æg
- 150 g groft mel
- 450 g hvedemel
- 2-3 spsk græskarkerner
Opskrift
- Bag græskarreti ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
- Halver græskarret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel. Alternativt kan du bruge en elpisker, der både løsner og moser græskarkødet een gang.
- Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. Rør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.
- Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.
- Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune