Betræk til IKEA sofa
Kasse til havegrej
Urtepotte Bungalow
Nemme frø
Filmanmeldelse - We Were Soldiers

We Were Soldiers er svulstig som Braveheart og patriotisk som Pearl Harbor, to film som instruktør Randall Wallace også har på samvittigheden.

'I la Drang Valley - der efterfølgende fik tilnavnet the Valley of Death, dødens dal, i en lille lysning på størrelse med en fodboldbane, bliver oberst Hal Moore (Mel Gibson) og 400 andre soldater fra det amerikanske 7. luftkavelleri, d. 14. november 1965 omringet af 2.000 nordvietnamesiske soldater. Det efterfølgende slag er ikke blot det første egentlige slag mellem Nordvietnam og USA, men også et af de blodigste i Amerikas historie. We Were Soldiers skildrer kampen som en hyldest til disse mænds indsats, og deres omsorg for hinanden.

Harold G. Moore er i dag pensioneret general, og det er på hans selvbiografiske roman om tildragelserne, at filmen bygger, centreret omkring hans lederskab kampene igennem, og hans forsøg på at undgå den skæbne der blev det 7. kaveleri til del under General Custers ledelse knap 100 år forinden ved Little Big Horn.

We Were Soldiers er svulstig som Braveheart og patriotisk som Pearl Harbor, to film som instruktør Randall Wallace også har på samvittigheden. Filmen er et studie i politisk korrekthed, vi får et anti-rascistisk indslag, fjenden skildres med respekt, der er absolut ingen der gør noget forkert nogetsteds, alle medvirkende er lydefri og smukke. Good Clean American Family Entertainment!

Der løftes i rigt mål fra de "store" vietnamfilm:

Vi får som filmens eneste humrostiske indslag Sergeant Major Basil Plumley (Sam Elliott) i rollen som den seje major der altid er god for en rå bemærkning, og er både immum og upåvirket af kuglerne der flyver omkring ham, præcis som Kilgore (Robert Duvall) i Apocalypse Now.

Ligeledes er fiffet med den grundige skildring af familielivet inden kampen, og krydsklippene mellem kampscenerne og livet hjemme i USA betænkelig tæt på den originale ide fra Deer Hunter.

Til gengæld er We Were Soldiers i modsætning til Apocalypse Now og Deerhunter på ingen måde en udviklingshistorie, Hal Moores kristne tro er uforandret og upåvirket af de voldsomme oplevelser han gennemgår.

De skildrede landskaber associerer ikke i udbredt grad til Vietnam, og er da også skudt on location i Californien...

Ligeså lidt som det klædte Julia Roberts med trutmund i Ocean''s 11, ligeså lidt pynter den nyindsprøjtede collagen på Madeleine Stowes overlæbe, endvidere giver den hende et lettere fåret udtryk der filmen igennem, i rollen som Hal Moores hustru Julie, gør det svært for tilskueren at tage hende helt alvorligt som selvbestaltet leder af soldaternes hustruer på basen i USA.

Gibsom leverer en overbevisende præstation som Moore, han har nu også øvelsen, dette er den fjerde krigsfilm han medvirker i. Men måske er journalisten Joe Galloway (Barry Pepper) den eneste person vi rigtig når ind til, den eneste af personerne i filmen med et mere nuanceret udtryk.

Kampene er knap så nervepirrende ulidelige som i Black Hawk Down selv om det ikke skorter på død og lemlæstelse, men måske er de 30 år der er til forskel på kamphandlingerne en del af forklaringen. Filmsproget er set før og bedre, både i Platoon og Saving Private Ryan.

Det er svært at tro at We Were Soldiers er skabt før generalerne tog til hollywood og bad om patriotiske film til kamp mod terrorismen.


For KvindeGuiden.dk af Rene Hyldig.'

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig...

Read more

created by Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Read more

created by Redaktionen

Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Read more

created by Redaktionen

Sangklubben

'Sangklubben', med Kristin Scott Thomas og Sharon Horgan i hovedrollerne, er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, der tidligere er nomineret til en Oscar for bedste instruktør for filmen 'The Full Monty'.

Read more

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe...

Read more

created by Redaktionen

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Kasse til havegrej

Kasse til havegrej

Tid til at forkæle dig selv

Tid til at forkæle dig selv

Valg af den rette eyeliner:<br> Der findes kun én måde

Valg af den rette eyeliner:
Der findes kun én måde

Krydderurtefrø til det italienske køkken

Krydderurtefrø til det italienske køkken

^