Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen
Betræk til IKEA møbler
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

________________________________________________

 

Hej Sanne,
Jeg håber, du kan hjælpe mig.
Jeg er nogle gange "gået helt galt i byen". Når jeg har en date, er jeg i tvivl, om jeg skal betale..
Det er altså ikke, fordi jeg ikke vil betale, men nogle kvinder bryder sig vist ikke om, at der bliver betalt for dem. Jeg var ude for, at en date blev sur og sagde at hun kunne altså godt betale for sig selv (!!)..
Så derfor undlod jeg på min næste date med en anden kvinde at betale og foreslog at vi delte regningen, med det resultat at hun kaldte mig en nærrigmås (!!)
Jeg er helt forvirret.
Hvordan vil I gerne ha´ det?

________________________________________________

Ak ja. Den stakkels kvindefrigørelse har ansvar for meget – med mulig undtagelse af egentlig økonomisk ligestilling. Jeg husker tydeligt fra min egen ungdom, hvor vigtigt det var at betale for sig selv. Så man ikke skyldte ham noget!

Jeg fraveg kun reglen, når jeg manglede penge. Det gjorde jeg til gengæld tit. Men nok om mine ungdomserindringer...

Som udgangspunkt er reglen, at den, der inviterer, betaler. Uanset køn. Så hvis du inviterer en kvinde ud, så er du nødt til at være indstillet på at betale regningen. Det samme er hun, hvis hun inviterer dig ud. Så hvis der skulle være en date, der ikke tager imod din villighed til at betale i god stil, men begynder at sige, at hun skam godt selv kan betale, så må du svare: ”Selvfølgelig kan du det. Men nu er det jo mig, der har inviteret.”

Og så til undtagelserne: Ligesom det ikke er alle kvinder, der er parat til at modtage en middag, er det heller ikke alle, der er villige til at påtage sig at betale den fulde pris – også for deres ledsager – selv når det er dem, der har ’inviteret’. Så hvis en kvinde inviterer dig ud, er du nødt til at være forberedt på at skulle betale halvdelen. Hvis hun ikke af sig selv griber regningen, når den kommer på bordet, så sig: ”Skal vi ikke bare dele den?” Hvis hun i dette tilfælde kalder dig en nærigmås, så ville jeg se mig om efter en anden date. Hvem ved, hvad hun så ikke kan finde på at ’invitere’ dig til og derefter forvente, at du skal betale den fulde regning for?

Men for at slutte, hvor jeg startede: Når nogle kvinder kan have et problem med, at en mand betaler for dem, så hænger det sammen med gamle dages uudtalte forventning om, at når en mand havde betalt ens middag, så kunne han kræve noget til gengæld. I naturalier. Og det er en kedelig situation at være i – hvis man nu ikke lige synes, det er sagen. Det ville du selvfølgelig aldrig forvente. Derfor er det vigtigt at understrege, at der er tale om almindelig høflighed fra din side – ikke ’noget for noget’. Det gør du ved at forklare, at du betaler, fordi du er værten. Og hun kan jo altid give en anden gang.

Så på dit spørgsmål: Hvordan vil I gerne have det? kan jeg kun svare: Ukompliceret.

Forfatter Sanne Udsen

Om restaurantbesøg og hvem der skal betale hvornår har jeg skrevet mere i ”Takt og tone i tiden - guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder”.

Takt og tone
I sort kjole til bryllup?

Fra brevkassen: En læser spørger forfatter og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen om man i dag, som gæst til et bryllup, kan møde op i sort.

Read more
Takt og tone
Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Read more
Takt og tone
Forventninger til brudgommen

Han glæder sig til han skal giftes, men er i tvivl om hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen svarer.

Read more
Takt og tone
Regler for skader ved gæstebud

Min venindes søn har smadret mit smukke spisebord og hun nægter at erstatte det...

Read more
Takt og tone
Toastmaster

Fra brevkassen: Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan? Bør toastmasteren kontakte gæsterne forud for arrangementet, skal toastmasteren selv holde tale og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet?

Read more
Takt og tone
Tager man medbragt mad med hjem?

Når man medbringer mad og vin til en sammenkomst, er det så taktfuldt at tage resterne med hjem?

Read more
Takt og tone
Spiser man fjerkræ med fingrene?

Hvorledes og i hvilken rækkefølge skal bestik og glas skal ligge ved festbordet? Må man spise fjerkræ med fingrene? Tips til takt & tone ved forårets fine fester ...

Read more
Takt og tone
Værtindegaven

Hvad gør man når de gaver man modtager er mere værdifulde, end dem man giver? Og hvad er god tone mht. værtindegaver?

Read more
Takt og tone
Takt og tone i tiden

Sanne Udsen guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder ...

Read more
Takt og tone
Genkend psykopaten

Ordet psykopat kan få det til at gyse i folk. Man tænker på seriemordere og diktatorer. Men de allerfleste psykopater er ikke kriminelle.....

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
De største tendenser til foråret 2021

De største tendenser til foråret 2021

Antique sofaborde med trælåg fra Chic Antique

Antique sofaborde med trælåg fra Chic Antique

Milia lysegrå glasvase fra Lene Bjerre

Milia lysegrå glasvase fra Lene Bjerre

Stof i metermål

Stof i metermål

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Read more
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Read more
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Read more
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Read more
^