Ferm Living Loungestol Desert
Loungestol Sika Design
Økologisk udendørs maling
Havekrukker
Kategori: Takt og tone
Invitationer og svarfrist

En læser spørger forfatter Sanne Udsen hvordan man bør forholde sig, når ens gæster ikke besvarer ens invitation...

Kære Sanne Udsen,
Vi har pr. post sendt invitationer ud til vores sølvbryllup i august. Det gjorde vi medio maj med en svarfrist til midt i juli, og gjorde opmærksom på, at vi holdt ferie i 3 angivne uger.

Vi er nu tilbage fra en vel overstået ferietur, og der mangler svar fra 8 personer nu, hvor der er 6 dage tilbage af svarfristen. Mit spørgsmål er følgende: "Hvad gør vi, hvis vi ikke har fået svar fra alle inden fristens udløb?" Skal vi ringe til dem? Eller "bare" lade 5 og 7 være lige?

Vi har inviteret på restaurant, og dertil skal også gives besked, - helst den rigtige m.h.t. antal gæster.

___________________________________________________


Kære læser,
Du har to muligheder: Du kan ringe til dem, der ikke har svaret, eller du kan vælge at opfatte den manglende tilkendegivelse som et afbud. Personligt foretrækker jeg den første mulighed.

Vælger du den anden mulighed, risikerer du, at de dukker op på restauranten, og så mangler du en eller flere kuverter, og din bordplan er ødelagt.

Den første mulighed indebærer desuden den tilfredsstillelse, at dine gæster forhåbentligt bliver flove over ikke at have svaret. Endelig kan det være sket, at invitationen ikke er nået frem.

Så sent som i sidste uge var jeg til en 50 års fødselsdag, hvor min invitation var gået tabt i posten. Kun fordi værtinden havde været så forsigtig også at sende en mail til sine gæster, fandt vi ud af, at invitationen var blevet "spist" af Post Danmark. Det sker desværre for tit til, at man kan undlade at tage det med i sine beregninger.

Mere generelt fraråder jeg altid, at man giver lange svarfrister på en invitation. De inviterede har en tendens til at tænke, at de har masser af tid, og så enten glemmer de det helt, eller også kan de ikke huske, om de har svaret eller ej. At give folk 14 dage til at svare på en invitation er absolut rigelig tid!

Takt og tone
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

Read more
Takt og tone
I sort kjole til bryllup?

Fra brevkassen: En læser spørger forfatter og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen om man i dag, som gæst til et bryllup, kan møde op i sort.

Read more
Takt og tone
Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Read more
Takt og tone
Forventninger til brudgommen

Han glæder sig til han skal giftes, men er i tvivl om hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen svarer.

Read more
Takt og tone
Regler for skader ved gæstebud

Min venindes søn har smadret mit smukke spisebord og hun nægter at erstatte det...

Read more
Takt og tone
Toastmaster

Fra brevkassen: Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan? Bør toastmasteren kontakte gæsterne forud for arrangementet, skal toastmasteren selv holde tale og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet?

Read more
Takt og tone
Tager man medbragt mad med hjem?

Når man medbringer mad og vin til en sammenkomst, er det så taktfuldt at tage resterne med hjem?

Read more
Takt og tone
Spiser man fjerkræ med fingrene?

Hvorledes og i hvilken rækkefølge skal bestik og glas skal ligge ved festbordet? Må man spise fjerkræ med fingrene? Tips til takt & tone ved forårets fine fester ...

Read more
Takt og tone
Værtindegaven

Hvad gør man når de gaver man modtager er mere værdifulde, end dem man giver? Og hvad er god tone mht. værtindegaver?

Read more
Takt og tone
Takt og tone i tiden

Sanne Udsen guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder ...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Betræk til IKEA sofa

Betræk til IKEA sofa

Betræk til IKEA møbler

Betræk til IKEA møbler

Svanemærket sofa <BR>med tidsløs elegance

Svanemærket sofa
med tidsløs elegance

Opbevar dine sager<BR> i den smukkeste skænk

Opbevar dine sager
i den smukkeste skænk

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Read more
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Read more
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Read more
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Read more
^