Rigtig mad

Kategori: Sundhed

Rigtig mad 

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Ideen med bogen 'Rigtig mad' er blandt andet 'at gøre op med myterne om mad og sundhed', således skriver Arne Astrup i bogens forord blandt andet:
"Kritikere har især fokuseret på, at en kost baseret på mange animalske produkter, herunder kød, nemt kan tilføre store mængder mættet fedt og dermed øge risikoen for hjerte-kar-sygdom. Den nyere forskning har imidlertid gjort klart, at mættet fedt ikke spiller nogen væsentlig rolle for udvikling af åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom." 

Problemet er imidlertid, at den forskning, som Arne Astrup bygger sit udsagn på, enten ikke er nået Sundhedsstyrelsen eller tolkes anderledes, for deres anbefalinger lyder: "Mættet fedt, transfedt og kolesterol øger blodets indhold af det dårlige fedt (LDL-kolesterol). Højt indhold af LDL-kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og karsygdom. Derfor bør indtaget begrænses."

  • Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne 'Stenalderkost' (2012), 'Palæo'(2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestsellerne 'Palæo' (2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Arne Astrup (f. 1955), er læge dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Han er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
At holde fast i en sund livsstil

Hvor er det ærgerligt og spild af gode intentioner, når man har sat sig et mål, blot for at skulle sande, at man ikke har rygrad nok til at modstå fristelse og at man - inden man får set sig om - har opgivet at holde det løfte, man havde givet sig selv. Og netop udfordringen at holde fokus og nå…

Læs mere
LCHF på 14 dage

Ny bog beskriver diætmetoden LCHF - Low carb, high fat, og inkluderer 14-dags program med opskrifter, anvisninger og indkøbslister...

Læs mere
Bliv løber for livet

Der er et utal af måder at være løber på ... èn af dem er din ! ...

Læs mere
Sov godt! - Slut med søvnløshed

Søvnkuren: til dig, der er træt af at sove dårligt !

Læs mere
Endelig ikke-ryger

Skal nytåret bruges til at sætte punktum for den sidste cigaret?

Læs mere
Røgfri på 6 dage med hypnose

Fra ryger til ikkeryger - på 6 dage !

Læs mere
Vedligehold og styrk dine fødder

Letlæst håndbog om vedligeholdelse og styrkelse af fødderne ...

Læs mere
Hovedløse spisevaner

Dette er ikke en bog om slankekure, men om at aflæse og ændre vores omgivelser og spisevaner så de bliver fornøjelige og fornuftige ...

Læs mere
Et liv med anoreksi

Grace Bowman er 18 år gammel, da hun beslutter sig for at tabe 10 kilo. Hendes kur starter med, at hun må spise alt undtagen påskeæg; så alt undtagen søde sager; så kun pasta ...

Læs mere
Afhængighed - din skjulte gave

Om at forholde sig til afhængighed, fx af mad, sukker, arbejde, alkohol, rygning, tv og shopping, med nysgerrighed og accept, og således opnå glæde og velvære. Med praktiske øvelser og teknikker ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^