Vitrineskab i genbrugstræ
AVIVIR Baobab
Skrivebord i genbrugstræ
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Medrivende karakterbeskrivelser, spændende samfundsskildring og masser af genkendelige følelser. Juryen havde mange rosende ord til Iben Mondrup for romanen ’Godhavn’, som hun netop har modtaget DR Romanprisen 2015 for.

’Godhavn’ handler om de tre søskende Bjørk (syv år), Knut (12 år) og Hilde (15 år), der sammen med deres forældre bor i byen Godhavn i Grønland. Et år gentager sig med hvert af de tre børn som fortæller, og vi oplever, hvordan de samme situationer opfattes forskelligt af de tre børn i forskellige aldre og – ikke mindst – med meget forskellige personligheder.

Læsere fra hele landet

Cirka 45 læsekredse har på biblioteker over hele landet læst og debatteret en roman hver måned siden december. I maj afgav bibliotekerne så deres stemmer over, hvilke tre bøger de ville sende videre i finalen. Ud over Iben Mondrups ’Godhavn’ var også Peter Høegs ’Effekten af Susan’ og Jens Vilstrups ’Opland’ blandt de tre finalister. Sidst i maj mødtes fem udvalgte læsere til jurydag i DR Byen, hvor de enstemmigt besluttede, at Iben Mondrup skulle modtage DR Romanprisen 2015.

Det er læserne selv, der har søgt om at blive jurymedlemmer. Juryen er repræsenteret af både mænd og kvinder i alderen 26-69 år fra forskellige dele af landet.

Grey

Siden første bind i Fifty Shades-serien udkom, har mange læsere skrevet til E L James og spurgt, om hun ikke ville skrive historien set fra Christian Greys synsvinkel. Det gør hun nu og bogen udkommer på dansk den 4. september.

Read more
Dukkemageren, af Jessie Burton

Jessie Burtons roman er en storslået fortælling om kærlighed, bedrag og fortielse. Bogen fik de allerbedste anbefalinger, da den sidste år udkom i England.

Read more
Det store spring, Jojo Moyes

Den engelske bestsellerforfatter Jojo Moyes har på kort tid fået et stort publikum herhjemme. For at glæde hendes danske fans udgiver forlaget Cicero nu en af hendes tidligere romaner, der ikke før har været udgivet på dansk.

Read more
Trange tider i Hope River

Her kommer den uafhængige efterfølger til Patricia Harmans succesroman 'Jordmoderen fra Hope River' og byder på et varmt gensyn med personerne i det lille samfund i West Virginia under Depressionen.

Read more
Uden Personligt Ansvar

Ester indleder et kærlighedsforhold, der - ifølge manden - ikke er et forhold. For han er jo gift og har ingen planer... Svenske Lena Anderssons roman er både intelligent, grum og tragikomisk.

Read more
Sæt En Vagtpost Ud, af Harper Lee

Femoghalvtreds år efter at Harper Lees eneste roman og udødelige klassiker "Dræb ikke en sangfugl" udkom, kommer der nu endelig en toer. "Sæt en vagtpost ud" foregår i midten af 1950’erne og 20 år efter "Dræb ikke en sangfugl".
Den nu 26 år gamle Scout er vendt hjem fra New York, for at besøge faren...

Read more
En roman om kærlighed

Ester Nilsson er digter og skribent og lever et stille liv koncentreret om at læse, tænke, skrive og samtale. En dag bliver hun bedt om at holde et foredrag om kunstneren Hugo Rask. Hun forelsker sig hovedkulds i den store kunstner, og de har et par seksuelle møder, men Hugo Rask synes ikke...

Read more
Bastarden af Anne-Marie Vedsø Olesen

En roman om kvinders udfordringer, styrker og handlekraft henlagt til en voldsmættet og skelsættende periode i Europas historie.

Read more
Den kongelige egyptiske automobilklub

Med den fashionable Automobilklub som omdrejningspunkt, beskriver Al-Aswany intenst og levende relationer og magtspil mellem udlændige og egyptere - og blandt egypterne selv, i Kairo i 1950´erne.

Read more
Nye tider

I tråd med den populære tv-serie ”Downton Abbey” inviterer Fay Weldon med sit sædvanlige lune og bid endnu engang sine læsere ind i den aristokratiske familie Dilbernes liv og kærlighedsaffærer.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Luner om aftenen

Luner om aftenen

By Nord plaid

By Nord plaid

New arrival: Sengetæppe fra Algan

New arrival: Sengetæppe fra Algan

Plaid Ib Laursen

Plaid Ib Laursen

Nye Bøger
^