Lamper fra Bloomingville
Parfume - ‘Le parfume solide’
Cykelkurv - Romantisk og rummelig i natur rattan
Indret med 60’er-æstetik
Den kongelige egyptiske automobilklub

Med den fashionable Automobilklub som omdrejningspunkt, beskriver Al-Aswany intenst og levende relationer og magtspil mellem udlændige og egyptere - og blandt egypterne selv, i Kairo i 1950´erne.


Aswanys debutroman Yacoubians Hus er solgt i mere end en million eksemplarer på verdensplan. Bogen var tillige den bedst sælgende roman i den arabiske verden i mere end fem år.

Kairo i 1950´erne
"Den Kongelige Egyptiske Automobilklub" er en sprudlende roman om livet i Kairo under de sidste år af den britiske besættelse i 1950´erne. Med den fashionable Automobilklub som omdrejningspunkt, beskriver Al-Aswany intenst og levende relationer og magtspil mellem udlændige og egyptere, og mellem egypterne selv, i Kairo i 1950´erne, mens byen stadig er stærkt præget af britisk kolonistyre.

De rige europæere i Kairo er de første til at eje biler, og sammen stifter de Den Kongelige Egyptiske Automobilklub. I den fashionable klub er enighed om ikke at acceptere egyptiske medlemmer - dog er man parat til at tåle egyptiske tjenestefolk. Tjenerne ledes af Koo. Han er kongens fortrolige og med sine forbindelser, en ekstremt magtfuld mand, der kynisk kontrollerer de ansattes liv og nidkært sørger for at opretholde magtbalancen i klubben.

Said, Kamil, Mahmoud og deres søster Saliha står på tærsklen til voksenlivet. Deres far, der tidligere var en velhavende mand, er nu ansat som lagerarbejder i klubben og udholder det ofte ydmygende arbejde for at forsørge sin familie. Man følger de fire søskende på skift, deres dagligdag, deres drømme, håb og frygt. Skæbner væves sammen, og drømme brister med grufulde konsekvenser, mens den solidt forankrede magtbalance i klubben viser sin skrøbelighed og langsomt krakelerer.

Forlag: Hr. Ferdinand


Om forfatteren
Alaa al-Aswanys debutroman Yacoubians Hus er solgt i mere end en million eksemplarer på verdensplan. Bogen var tillige den bedst sælgende roman i den arabiske verden i mere end fem år. Bogen er oversat til 29 sprog og udkommet i mere end hundrede lande. Bestil online

Af ingenting

En historie om hvordan mennesker kan komme til at betyde alt for hinanden, hvordan barndommen kan have konsekvenser langt ind i det voksne liv og om hvor højt man kan elske. Stærk roman af Vibeke Marx.

Read more
Skæbnens bog, af Parioush Sanlee

Halvtreds års kvindeskæbne i Iran ...

Read more
For meget lykke, af Alice Munro

Den nobelprisvindende forfatter Alice Munro skriver om mennesker. I hendes novellesamling For megen lykke handler det om kvindeliv, om lykke og skuffelser, og om ærgrelser over vores alt andet end perfekte mænd, børn og tilværelse.

Read more
Himlen brændte

Ib Michael har med Himlen brændte skrevet en vild og eventyrlig roman, en blanding af fakta og fiktion, en familiekrønike og en bog om at finde den store kærlighed.

Read more
Faberges Hemmelighed

Nyder du en god thriller, så vil du med sikkerhed føle dig i godt selskab med ”Fabergés hemmelighed” skrevet af debutantforfatteren Nicole W. Fox. Det er en super velskrevet og spændende thriller, som fører læseren på en hæsblæsende rejse tilbage i Europas historie og til 1900- tallets St....

Read more
Som dagene er, af Anne Marie Têtevide

Ved at beskrive femogfirs udvalgte dage – ganske som de er - ud af syv årtier og tre generationer, frembringer forfatteren en varm og indlevende skildring af livet på landet i Midtjylland i perioden 1932 til 2002 ...

Read more
Den røde jord i Mzuzu

En roman om kærlighed, mennesker og et anderledes liv i et land præget af politisk uro og korruption.

Read more
Og sådan blev det, af Maren Uthang

I sin medrivende debutroman fortæller Maren Uthang en grum historie om familiehemmeligheder, ensomhed og venskab ...

Read more
Forbandede yngel

Vinder af Politikens romankonkurrence 2013 ...

Read more
Og bjergene gav genlyd

Fra forfatteren til de medrivende bestsellere "Under en strålende sol" og "Drageløberen", kommer romanen "Og bjergene gav genlyd". En uforglemmelig fortælling om at være menneske og om at finde et stykke af sig selv i en anden ....

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
By Nord plaid

By Nord plaid

Mohair plaid

Mohair plaid

Romantisk quilt

Romantisk quilt

Fletkurv til plaider og puder

Fletkurv til plaider og puder

Nye Bøger
^