Ædru - Jesper Stein

Ædru - Jesper Stein 

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i mødet med andre misbrugere – blandt andre en ung billedkunstner, som fortælleren bliver ven med.

Hovedpersonen er en 53-årig krimiforfatter med kone og fire børn, stor succes og megen hæder. Nu må han tage ansvar for sine svigt, og i den proces er han ved at gå i opløsning.
Romanen beskriver fortællerens opgør med den litteratur, han hele sit liv har elsket og spejlet sig i, de store mandlige drukfortællinger med al deres forfaldsæstetik, som fylder så meget i verdenslitteraturen. Vi følger hans jagt på nye litterære forbilleder, hans vej ud af mørket hen imod et muligt nyt liv.

Titel: Ædru - Jesper Stein
Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bestil bogen hos din lokale boghandel eller på nettet: Ædru - Jesper Stein


Den populære, prisbelønnede forfatter Jesper Steinen

I november 2020 udkom Jesper Steins meget personlige roman 'Rampen', hvor han fortæller om sin families opløsning. Han ser tilbage på forældrenes opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i øjnene. Romanen blev i april 2021 hædret med 'Læsernes Bogpris 2021'.

Jesper Stein har udgivet skønlitterære værker siden 2012, hvor han debuterede med romanen 'Uro'. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, 'Bye Bye Blackbird', i 2014 fulgte tredje bind, 'Akrash', og i 2015 udkom bind fire, 'Aisha', som sikrede ham prisen De Gyldne Laurbær.

I 2017 udkom 'Papa', femte bind om Axel Steen. For sjette bind i serien, Solo, er Jesper Stein af Det Danske Kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi. Solo var dermed også nomineret til den prestigefyldte nordiske krimipris Glasnøglen.

Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist.

Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Læs mere
Bastarden af Anne-Marie Vedsø Olesen

En roman om kvinders udfordringer, styrker og handlekraft henlagt til en voldsmættet og skelsættende periode i Europas historie.

Læs mere
Nye tider

I tråd med den populære tv-serie ”Downton Abbey” inviterer Fay Weldon med sit sædvanlige lune og bid endnu engang sine læsere ind i den aristokratiske familie Dilbernes liv og kærlighedsaffærer.

Læs mere
Den kongelige egyptiske automobilklub

Med den fashionable Automobilklub som omdrejningspunkt, beskriver Al-Aswany intenst og levende relationer og magtspil mellem udlændige og egyptere - og blandt egypterne selv, i Kairo i 1950´erne.

Læs mere
Af ingenting

En historie om hvordan mennesker kan komme til at betyde alt for hinanden, hvordan barndommen kan have konsekvenser langt ind i det voksne liv og om hvor højt man kan elske. Stærk roman af Vibeke Marx.

Læs mere
For meget lykke, af Alice Munro

Den nobelprisvindende forfatter Alice Munro skriver om mennesker. I hendes novellesamling For megen lykke handler det om kvindeliv, om lykke og skuffelser, og om ærgrelser over vores alt andet end perfekte mænd, børn og tilværelse.

Læs mere
Skæbnens bog, af Parioush Sanlee

Halvtreds års kvindeskæbne i Iran ...

Læs mere
Faberges Hemmelighed

Nyder du en god thriller, så vil du med sikkerhed føle dig i godt selskab med ”Fabergés hemmelighed” skrevet af debutantforfatteren Nicole W. Fox. Det er en super velskrevet og spændende thriller, som fører læseren på en hæsblæsende rejse tilbage i Europas historie og til 1900- tallets St.…

Læs mere
Himlen brændte

Ib Michael har med Himlen brændte skrevet en vild og eventyrlig roman, en blanding af fakta og fiktion, en familiekrønike og en bog om at finde den store kærlighed.

Læs mere
Som dagene er, af Anne Marie Têtevide

Ved at beskrive femogfirs udvalgte dage – ganske som de er - ud af syv årtier og tre generationer, frembringer forfatteren en varm og indlevende skildring af livet på landet i Midtjylland i perioden 1932 til 2002 ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^