Kalendergaver
Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Julekrans
Kategori: Sjæl & psyke
Sandheder fra en løgner

Julia Lahmes bog om den hvide løgn, som vi alle sammen kender så godt, at vi dårligt nok bemærker, at vi lyver ...Det kan være svært at fortælle os selv og andre den fulde sandhed om vores liv. Det ved Julia Lahme alt om. Hun er forfatter til bogen, Sandheder fra en løgner - krakelerede glansbilleder fra et voksenliv, om netop er udkommet.
Bogen er Julia Lahmes personlige fortælling om kvinders livsløgne. Om de løgne vi fortæller om familien, kærligheden, om jobbet og vores ambitioner bare for at pynte lidt på det glansbillede vi så gerne vil have, andre skal have af os.
Julia Lahme fortæller, hvordan hun, da hun var chefredaktør for modebladet Cosmopolitan, selv levede af at vise glansbilleder af det perfekte liv - og om, hvordan hun, da hun mistede sit job og hendes eget glansbillede af karriere og succes krakelerede, blev ramt af store spørgsmål omkring sit eget liv. Oplevelsen førte til mange tanker om, hvordan det kan være, at kvinder lader det komme så vidt, at det mere er reglen end undtagelsen at sige noget, der i bund og grund er løgn.
”Jeg tør ikke sige, at det er alle kvinder der lyver, men vi er rigtig mange, der gør det - og gør det hele tiden. Vi gør det for at få verden til at hænge sammen, for ikke at skuffe, for ikke at såre og for at ligne dem, vi gerne vil være, tror jeg. Vi lyver også for at undgå konflikter og for at slippe for at sige til nogen, at vi ikke kan lide dem.” siger Julia Lahme. ”Det er tit de nære ting, der bekymrer mig - og mange andre kvinder: Gør jeg det godt nok? Er jeg god nok som mor, kollega, kæreste, kvinde, svigerdatter, veninde? Vi vil så gerne have alting til at lykkes, og i vores forsøg på at favne er der rigtig mange der tror, det er bedre at undgå en konflikt i stedet for at råbe ud i verden, hvordan man i virkeligheden har det med tingene.”
I sit arbejde med bogen, siger Julia Lahme, at hun selv har fundet en mere ærlig side af sig selv.
”Jeg nemlig opdaget, at det er langt bedre kan betale sig at være ærlig end det modsatte. Der er fællesskabsfølelse og kærlighed i ærlighed, mens vi i løgnen og i bestræbelserne på at være Ih og åh så vidunderlige rent faktisk isolerer os selv mere end godt er. Ærlighed er, når vi er fælles om at ville hinanden det bedste som dem, vi er. Ikke som dem, vi gerne vil være, eller tror omgivelserne vil give os flest point for at lade som om, vi er. Men jeg siger ikke, det er let!”, siger Julia Lahme, som understreger, at hun mener, at en løgn i mange henseender kan være en nødvendighed.
”Jeg mener ikke, at verden er et bedre sted, hvis man er altid er ærlig. Det er de færreste af os, der har lyst til at vide, at "ja, du ser fed ud", eller "nej, du knalder ikke godt i forhold til min ekskæreste", eller "nej, du er helt sikkert ikke god nok til at være mor". Nogle gange bør vi huske at lyve for at holde hjerterne åbne hos dem vi elsker; men det er bare lettere at lade sig elske, hvis man ved, man ikke har løjet.”

Bestil online

Det børne- og ungdomspsykiatriske forløb, Karsten Gjessing Jensen

ADHD, autisme, triste tanker, bekymringer, tvangssymptomer, angst og spiseforstyrrelser. Børn og unge, psykiske problemer og psykiatriske diagnoser fylder mere og mere i den daglige debat.

For forældre og pårørende kan mødet med børne- og ungdomspsykiatrien forekomme overvældende og forvirrende....

Read more
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Read more
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Read more
Jeg skulle have sagt jeg elsker dig - Af Audun Myskja

Fra forfatteren til bogen 'Mit hjerte har ikke demens', kommer endnu en indsigtsfuld bog. Med bogen deler den norske læge og foredragsholder Audun Myskja, tolv samtaler med mennesker, der står ved livets afslutning. Det er samtaler der udforsker døden, som et spejl af livet, det er erfaringer som...

Read more
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig...

Read more
Mindfulness med børn og unge

Mindfulness med børn og unge hjælper dem med at dæmpe stress og vanskelige følelser. Amy Saltzman, en af pionererne i dette arbejde, viser i ny bog, 'Det stille og rolige sted', hvordan.

Read more
Den fortryllede skov

Denne malebog er grafisk tegner Joanna Basfords fine bud på en malebog til voksne. Bogen tager dig med på en farverig rejse langt ind i 'Den fortryllede skov' for at finde frem til slottet og opdage dets hemmeligheder. I bogen finder du masser af tegninger og illustrationer til at farvelægge og...

Read more
Sårbarhed

Sårbarhed bliver som regel opfattet som en tilstand, det er farligt at befinde sig i. Som en truende tilstand, hvorfra det er nødvendigt at beskytte sig mod omverdenen, indtil man har genvundet tilstrækkelig hårdførhed. De fleste har oplevet, hvordan en krisesituation har åbnet til sårbarheden og...

Read more
Rigtige veninder

12 kvinder bl.a. Johanne Schmidt-Nielsen, Iben Hjejle, Sara Bro, Signe Lindkvist, Ida Corr, fortæller om det svære, hårde og helt fantastiske ved at være rigtige veninder.Forudbestil og få 15% rabat.

Read more
Dit køn er en styrke - brug det!

Trods stiletter og læbestift har Emilia van Hauen ofte forsøgt at kopiere mænds adfærd og interesser for at føle sig værdifuld og anerkendt. Nu udgiver hun bogen "Ladycool" med råd til kvinder om, hvordan man bliver bedre til at stå ved sig selv.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Morris & Co Gaveæsker

Morris & Co Gaveæsker

Glasklokke til fine nips

Glasklokke til fine nips

Inspired by Nature fra New Mag

Inspired by Nature fra New Mag

Forelsk dig i dragende overflader

Forelsk dig i dragende overflader

Nye Bøger
^