Danske designklassikere
Stof i metermål
Vasketøjskurv på hjul
Indret med 60’er-æstetik
Kategori: Sjæl & psyke
Pippi power

"Det handler om den følelsesmæssige frigørelse. At

vi som kvinder gør os frie af, hvad vi tror, andre tænker om os og holder op med at sammenligne

os med hinanden...".

Titel: Pippi Power
Forfatter: Gitte Jørgensen


Hvad ville du gøre hvis du var en Pippi?
Hvad ville du gøre i dit liv, hvis du var en Pippi? Hvad ville du gøre om en time, på torsdag, i
næste uge eller næste år? Kan du mærke det? Pippi-glimtet!
"Det er det glimt, der får os til at lyse, når vi begynder at lege med livets muligheder og opdager, at meget mere kan lade sig gøre, end vi måske gik og troede", siger bogens forfatter, journalist og coach Gitte Jørgensen, og hun fortsætter: "Pippi Power er det næste trin i kvindefrigørelsen, for det sidste, der mangler, og det sidste skub, før vi er igennem, handler også om noget indre. Det handler om den følelsesmæssige frigørelse. At vi som kvinder gør os frie af, hvad vi tror, andre tænker om os og holder op med at sammenligne os med hinanden. At vi hopper ud af den overbevisning, der handler om, at vi ikke er gode nok, for det er den, der kører os ned, og den, der kan føre til utilfredshed, stress og depression, siger forfatteren Gitte Jørgensen, der var initiativtager, redaktør og forfatter til bestsellerne simpleliving.dk og simple living – sådan gør du, der også er udkommet både i Sverige og Norge. Det var netop disse bøger, der inspirerede hende til at gå i gang med Pippi Power.
"Jeg opdagede ved at rejse rundt i de skandinaviske lande, at mange kvinder godt ved, hvad der er det vigtigste i livet, men de mangler ofte mod og selvværd til at handle på det, de tænker og føler.
Vi får ofte skyldfølelse, hvis vi træder ind på ”scenen” og fylder. Er vi nu for meget? Hvad tænker de andre? Vi slæber rundt på alt dette indeni os, fordi kvindekønnet i århundreder har været andenrangs og næstbedst. I vores bevidsthedsstruktur er der indkodet, at vi skal tilpasse os og indordne os og ikke være for meget. Det er tid til at gøre os fri af resterne af denne kulturelle indkodning.
"Pippi Langstrømpe er en skandinavisk arketype, der på sin egen skæve måde kan inspirere og opmuntre os til at skabe en ny historie om os selv. Pippi er lidt stort sagt udtryk for ”det sande menneske”, der er upåvirket af, "hvad man plejer at gøre", og hvad man skal og bør, mens man lever sit liv her på Jorden. Hun er et legende og skabende menneske, der handler på sine impulser.
Hun drives af tillid og ikke af frygt. Hun kan hjælpe os til at få fat på den nye feminine kraft, der er brug for i verden i dag – at vi tør være dem, vi er inderst inde – at vi tør slippe kontrollen og bare hoppe ud i det – at vi giver os selv og hinanden selvværd og styrke til at sige de ord, der er på vores læber og danse de trin, som vi selv og verden mangler."

Pippi Power er en farverig og kunstnerisk gennemillustreret bog på 240 sider. Den er inddelt i syv kapitler, fordi der er syv veje til at få fat på sin Pippi Power. Hvert kapitel består af en gennemgående tekst og en integreret how-to del. Gitte Jørgensen skriver ud fra sine egne erfaringer, men drager også udtalelser og citater ind fra danske, svenske, norske og amerikanske eksperter samt fra kvinder i Danmark og Sverige, der har eksperimenteret med at udvikle deres Pippi Power. Bogens budskab underbygges af den utraditionelle grafiske udformning med sætninger, der cirkler rundt, kvinder, der går på hustage, en kaffekop, der pletter på siderne, tekster, der skal læses på hovedet m.m. Alt sammen skabt af kunstneren Anne Mølleskov, der er uddannet på den anerkendte kunstskole Central St. Martins i London.

Læs mere om forfatteren, hendes bøger og foredrag Bestil online

Det børne- og ungdomspsykiatriske forløb, Karsten Gjessing Jensen

ADHD, autisme, triste tanker, bekymringer, tvangssymptomer, angst og spiseforstyrrelser. Børn og unge, psykiske problemer og psykiatriske diagnoser fylder mere og mere i den daglige debat.

For forældre og pårørende kan mødet med børne- og ungdomspsykiatrien forekomme overvældende og forvirrende....

Read more
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Read more
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Read more
Jeg skulle have sagt jeg elsker dig - Af Audun Myskja

Fra forfatteren til bogen 'Mit hjerte har ikke demens', kommer endnu en indsigtsfuld bog. Med bogen deler den norske læge og foredragsholder Audun Myskja, tolv samtaler med mennesker, der står ved livets afslutning. Det er samtaler der udforsker døden, som et spejl af livet, det er erfaringer som...

Read more
Mindfulness for alle

Med bog og cd viser psykolog Loney Skaaning vejen til mindfulness, ligevægt og livsstyrke. Gennem et veltilrettelagt og overskueligt 4 ugers træningsprogram i form af cd'ens øvelser og bogens instruktioner, lærer du teknikker til mindfulness. Programmet består blandt andet af 20 minutters daglig...

Read more
Mindfulness med børn og unge

Mindfulness med børn og unge hjælper dem med at dæmpe stress og vanskelige følelser. Amy Saltzman, en af pionererne i dette arbejde, viser i ny bog, 'Det stille og rolige sted', hvordan.

Read more
Den fortryllede skov

Denne malebog er grafisk tegner Joanna Basfords fine bud på en malebog til voksne. Bogen tager dig med på en farverig rejse langt ind i 'Den fortryllede skov' for at finde frem til slottet og opdage dets hemmeligheder. I bogen finder du masser af tegninger og illustrationer til at farvelægge og...

Read more
Sårbarhed

Sårbarhed bliver som regel opfattet som en tilstand, det er farligt at befinde sig i. Som en truende tilstand, hvorfra det er nødvendigt at beskytte sig mod omverdenen, indtil man har genvundet tilstrækkelig hårdførhed. De fleste har oplevet, hvordan en krisesituation har åbnet til sårbarheden og...

Read more
Rigtige veninder

12 kvinder bl.a. Johanne Schmidt-Nielsen, Iben Hjejle, Sara Bro, Signe Lindkvist, Ida Corr, fortæller om det svære, hårde og helt fantastiske ved at være rigtige veninder.Forudbestil og få 15% rabat.

Read more
Dit køn er en styrke - brug det!

Trods stiletter og læbestift har Emilia van Hauen ofte forsøgt at kopiere mænds adfærd og interesser for at føle sig værdifuld og anerkendt. Nu udgiver hun bogen "Ladycool" med råd til kvinder om, hvordan man bliver bedre til at stå ved sig selv.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Første jul med barn?<BR> - sådan bliver det nemt

Første jul med barn?
- sådan bliver det nemt

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

HUMDAKIN - Skandinavisk bæredygtighed

HUMDAKIN - Skandinavisk bæredygtighed

5 tips til indbydende entré

5 tips til indbydende entré

Nye Bøger
^