Pigen og Vogteren, af Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg

Kategori: Krimier

Pigen og Vogteren, af Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg 

Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter. Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være...

Krimiforfatterne Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg debuterede i 2010 med 'Skrig under vand', der vandt Politikens store krimikonkurrence og blev en af årets helt store bestsellere.' Skrig under vand' blev fulgt op af de anmelderroste romaner: 'Djævlens ansigt' (2011), 'Evas sidste nat' (2013) og 'Det norske job' (2015). Parrets position som nogle af Danmarks mest populære forfattere blev slået fast, da de vandt Martha Prisen – tidligere kaldet Danskernes Yndlingsforfatter – i 2015 for 'Det norske job'.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv. Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

Titel: Pigen og vogteren 
Forfattere: Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg 
Forlag: Politikens Forlag 
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Højlandet

Koldt gys fra Islands Steinar Bragi.

Læs mere
Datter

"Jeg begyndte oprindeligt at skrive 'Datter', fordi jeg ville udforske begreberne tab og sorg, som jeg ofte stødte på i min arbejde som læge" fortæller den britiske forfatter Jane Shemilt om sin debutroman 'Datter'.

Læs mere
Kvinden i toget

Nu udkommer Paula Hawkins' anmelderroste thriller på dansk. Romanen er ifølge Gyldendal verdens hurtigst sælgende debutbog: Den gik direkte ind som nummer 1 på både de engelske og amerikanske bestsellerlister og er under udgivelse i 41 lande.

Læs mere
G – Det brænder på Ramblaen i Barcelona

Den spanske forfatter Daniel Sánchez Pardos har skrevet en spændende roman, som foregår i 1870’ernes stemningsfulde Barcelona - og med den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí som central bifigur.

Læs mere
Ny Marklund krimi

Den store finale i Marklunds populære serie om journalisten Annika Bengtzon. En mørk og intens spændingsroman om relationer og identitet, hævn og forsoning.

Læs mere
Forfølgerne

I Magasins undertøjsafdeling får Julie øje på kvinden der ødelagde hendes liv. Hvad skal hun gøre? Lade som ingenting - eller følge efter hende, hævne sig på hende - hævne sig fordi hun stjal Julies mand?

Læs mere
Ripper

Amanda Martín er en selvstændig, lynskarp og stædig 17-årig pige, der bor i det frisindede og kunstneriske San Francisco. Hendes far leder efterforskningen af flere morbide drab. I sin fritid begynder Amanda selv at undersøge sagerne med hjælp fra sin elskede morfar og fra internetvenner fra hele…

Læs mere
Bernsteins Hemmelighed

Efter tyve års frivilligt eksil, tager Charlotte tilbage til palæet på Bornholms klippekyst. Hendes far ligger for døden, og efter hans død begynder arbejdet med at få styr på hans anliggender.

Læs mere
Den genfødte morder

"Den genfødte morder" er en hæsblæsende kriminalroman om et mystisk mord og en flugtsikker anstalt, hvor dybe hemmeligheder er at spore. Værket kan læses uafhængigt af de resterende to værker i serien.

Læs mere
Pantomime

Sharon Crane har mistet alt, undtagen troen på sin uskyld og kærligheden til sin søn.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^