Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Kategori: Kogebøger

Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme 

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt måltid og nyde det i hyggeligt selskab, er noget af det, der gør Anne-Sophie gladest i en travl hverdag.

Og sådan synes mange danskere at have det. Ifølge en undersøgelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, så sætter rigtig mange danskere nemlig stor pris på at madlavning. Faktisk står der i 3 ud af 4 familier hjemmelavet mad på bordet. Mangel på tid til tilberedning af måltidet betyder imidlertid, at måltidet ofte består af halv- og helfabrikata. Men når dele af måltidet består af allerede tilberedte madvarer, så kan det både gå ud over måltidets smag, og samtidig gøre det svært at gennemskue måltidets samlede næringsværdi. Derudover kan det, at dele af måltidet er købt færdigtilberedt også mindske glæden ved madlavningen.

Og det er blandt andet glæden ved at lave mad, Anne-Sophie synes vi skal værne om. I sin bog ’Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage’ deler hun 70 nemme opskrifter på enkle, smagfulde retter. Det er retter, som tidsmæssigt hurtigt kan tilberedes efter en lang arbejdsdag og som hverken kræver særlige ingredienser, teknik eller udstyr.

Bogen indeholder 8 kapitler, der tager dig fra morgenmad, over frokost, fisk, salater, aftensmad og desserter. Hver eneste opskrift er let at gå til og langt de fleste passer ind i en almindelig hverdag. Samtlige opskrifter er - med mindre andet er angivet - beregnet til to personer, så man hverken behøver leve et kernefamilieliv eller være dygtig til matematik for at kunne bruge dem.

”Maden er brændstoffet til, at vi kan få det optimale ud af hverdagen, men det er også muligheden for at dele en berigende sanseoplevelse, og den synes jeg, vi skal tage os tid til: Både til at lave den og til at nyde den.” siger Anne-Sophie Lahme.

Titel: Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage
Forfatter: Anne-Sophie Lahme
Forlag: Gyldendal
Foodstyling: Anne-Sophie Lahme
Fotos: Ditte Ingemann
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

 

 

 

 

Kilde: Madindeks 2015: Danskerne laver mad selv, 21. januar 2016

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^