Ferm Living Loungestol Desert
Izabel Camille 'Bohemian'
Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Kategori: Kogebøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann
Redaktionen

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Du gør en vigtig forskel

Den primære måde at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning, er ved at mindske klimaaftrykket*, og da produktionen af mad udgør hele 20% af det danske klimaaftryk, er det et vigtigt område at have fokus på.

’Selvom det kan virke, som om vi hver især ikke kan rykke meget ved den globale opvarmning, så betyder vores valg af blandt andet fødevarer absolut noget” siger madskribent og forfatter, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Gennem mange år har hun arbejdet passioneret med at udbrede gode råd til en mere klimavenlig hverdag og udviklet opskrifter med et lavt klimaaftryk.

Grønt klimakøkken

Opskrifterne er blandt andet udgivet i bestsellerne 'Mit grønne køkken', 'Vegetar', 'Blender', 'Fermentering', 'Hverdagsvegetar' og 'Krydret'. Og nu kommer bogen 'Grønt i front i klimakøkkenet', som stiller skarpt på nemme veje til mere grøn og klimavenlig kost.

Bogen er skrevet i samarbejde med Coop, som gennem mange år, og i samarbejde med eksperter og Danmarks grønne tænketank, Concito **, har arbejdet med bæredygtighed, klima og kost. Her får man mere end 100 nemme opskrifter og de vigtigste tommelfingerregler, når det kommer til at lave klimavenlig mad.

Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelthed er vigtig. Retterne har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i supermarkedet og er til at arbejde med i køkkenet. Simple og nemme råd, der bandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning, sundhed og økologi, er knyttet til bogens opskrifter.

____________

Titel: Grønt i front i klimakøkkenet
Forfatter: Ditte Ingemann i samarbejde med Samvirke
Forlag: Strandbergpublishing
Bestilling: Bogen kan købes hos landets boghandlere og online hos Gucca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Klimaaftryk er en opgørelse over et produkts samlede direkte eller indirekte udledning af CO2 og andre drivhusgasser. ** Concito er Danmarks grønne tænketank, hvis formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Organisationen samler omkring 100 virksomheder, forskere og organisationer, som alle er førende indenfor deres felt og bidrager med vigtig viden om klima og miljø.

 

 

 

 

Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Read more
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Read more
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Read more
Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Read more
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om...

Read more
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på...

Read more
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Read more
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i...

Read more
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Read more
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
^