Havealmanak

Kategori: Have

Havealmanak

Havealmanak  

Med den nye fine havealmanak får du fuldstændig styr på opgaverne i haven

Det  kan  være  svært  at  huske,  hvad  man  skal  i  gang  med  i  haven  hvornår,  og  ikke  mindst  hvad  man  gjorde
sidste  år  -­‐  og  hvad  det  egentlig  var,  der  gik  godt  og  mindre  godt  årene  før  …
Med  HaveAlmanak  hjælpes  man  godt  på  vej.  Under  hver  måned  er  anført,  hvilke  aktiviteter,  der  normalt
hører  måneden  til.  Der  er  praktiske  råd  og  tips  om  mange  gøremål,  der  kan  volde  besvær  eller  som  man
måske  ikke  helt  har  fundet  den  rigtige  løsning  på.
Her  er  råd  om  såtider,  sådybder,  rækkeafstand  og  planteafstand,  samt  hvordan  og  hvornår
man  optimalt  laver  stiklinger  af  sine  krydderurter  eller  blomster.  Og  tips  om  hvornår  man  skal  gøde,  høste,
og  opbevare.  Her  er  råd  om  kompostering,  bekæmpelse  af  skadedyr,  fremstilling  af  gødning.  Og  oversigter
over  årstidens  grøntsager  og  frugt,  blomstrende  træer  og  blomster.  Et  par  gode  opskrifter  har  også  sneget
sig  ind.  Alt  er  illustreret  med  smukke  tegninger  af  havens  årstider,  forskellige  grøntsager  og  blomster.
Sidste  del  af  bogen  er  reserveret  til  egne  notater,  tegninger  og  fotos  fra  haven,  så  man  kan
huske  hvilke  sorter,  man  har  plantet  eller  sået,  og  hvad  høstudbyttet  blev.  Denne  almanak  kan  dermed
blive  din  uundværlige  følgesvend  i  årene  fremover.  
HaveAlmanak  er  skrevet  af  Jens  Juhl  og  Sølva  Falgren,  der  også  har  skrevet  Økologisk  Køkkenhave  og
Økohøns,  bøger,  der  allerede  har  opnået  klassikerstatus.  
Tegningerne  er  leveret  af  Peter  Nielsen  og  Kirsten  Tind Bestil online

Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle…

Læs mere
Grønne altaner og terrasser

Alle små udendørs områder kan friskes op og forandres med den rigtige beplantning og styling. Find ud af, hvordan man med kreative løsninger og alternative idéer kan dyrke blomster, krydderurter, bær og grøntsager på meget lidt plads.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Kend din urt

Det gode kvindeliv med naturens medicin.

Læs mere
Potteplanter

Ny bog til dig, der elsker planter i potter og krukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^