Black Friday 2020 Georg Jensen
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Black Friday 2020 Schiang Living
Kategori: Takt og tone
Affære med chefen

Hun har haft et forhold til sin chef, men nu da det er forbi føler hun sig frosset ud af sine kollegaer...

Kære Sanne Udsen,

Jeg har gennem længere tid haft et intimt forhold til min chef. Jeg ved godt, at det ikke er så smart, men jeg troede, det var den store kærlighed – og han sagde, at han elskede mig. Nu er der ansat en ny kvinde i afdelingen, og min chef er ikke længere interesseret i mig, men jagter den nye på samme måde, som han i sin tid jagtede mig. Han er kold og afvisende over for mig, og når jeg konfronterer ham med det, bliver han ondskabsfuld og kalder mig indbildsk og til grin. Mine kollegaer, som for de flestes vedkommende havde problemer med at kapere at jeg havde et forhold til chefen, fryder sig over, at jeg ikke har chefens opmærksomhed længere, og jeg føler mig holdt udenfor.
Jeg har det så dårligt og føler mig så uvelkommen, at jeg ikke kan koncentrere mig om mit arbejde, jeg sover ikke om natten, og jeg kan ikke holde ud at være på arbejde.
Min chefs overordnede ved ikke noget om hans og mit forhold, men jeg overvejer at fortælle dem om det, da de måske kan sætte ham på plads ... Jeg ville bare ønske, at jeg aldrig havde indledt et forhold til min chef, for jeg er i bund og grund meget glad for mit arbejde. Hvad vil du anbefale mig at gøre?

Mange hilsner - og tak for en god brevkasse.

___________________________________________________________

Kære læser,

Jeg vil anbefale dig hurtigst muligt at finde dig et nyt job. Det her kommer ikke til at gå godt, hvordan vi end vender og drejer det. Hvis din udlægning af historien kan tages for gode varer, så har du været et fjols, og din chef har opført sig moralsk forkasteligt. Der er tydeligvis tale om et mønster i hans adfærd, og han burde retteligt fyres for at udnytte sin magtposition over for sine underordnede til at indlede et seksuelt forhold til dem, også selv om det som i dit tilfælde var frivilligt. Det ændrer ikke ved, at der er en skæv magtbalance mellem overordnet og underordnet, og at det derfor er den overordnede, der er mest skyldig, hvis man kan sige det sådan. Han bringer arbejdspladsens anseelse i fare, eftersom der er en reel risiko for, at nogen før eller siden med rette vil anklage ham for seksuel chikane, og han nedbringer arbejdspladsens produktivitet ved at skabe intern splid, fordi han åbenbart ikke engang gør sig den ulejlighed at være en anelse diskret. Ikke at den slags kan holdes skjult i det lange løb, men alligevel.

Nå, men selv hvis hans overordnede finder ud af, hvad han har gang i og derfor fyrer ham, så vil det ikke rigtigt løse dit problem. Du har mistet dine kollegers respekt, med rette eller urette, og derfor er mit råd, at du finder dig et nyt job. Ja, det er surt, men husk på ordsproget om at "god dømmekraft kommer af erfaring. Erfaring kommer af dårlig dømmekraft." Vi skal alle have noget erfaring, og indimellem er det bare ikke særligt sjovt. Om du skal gå så vidt som til at informere din chefs overordnede om jeres nu afsluttede forhold, er vanskeligt for mig at råde entydigt om, for på den ene side har de krav på at vide, hvad der foregår, men på den anden side kan du dårligt selv komme til at tage dig godt ud i den situation. Derfor vil det nok være bedst at vente med evt. at fortælle dem om det, indtil du tager din afsked i forbindelse med det nye job, du forhåbentligt snart får.


Med venlig hilsen,

Takt og tone
Takt & tone på daten

Fra brevkassen: Når han vil betale hele restaurationsregningen, bliver den ene date fornærmet og siger, at hun godt kan betale selv. Når han foreslår at dele regningen, bliver en anden fornærmet og kalder ham ”nærig”..

Læs mere
Takt og tone
I sort kjole til bryllup?

Fra brevkassen: En læser spørger forfatter og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen om man i dag, som gæst til et bryllup, kan møde op i sort.

Læs mere
Takt og tone
Hvid brud flere gange?

Er det upassende at være hvid brud flere gange? Forfatter og ekspert i takt og tone Sanne Udsen, svarer.

Læs mere
Takt og tone
Forventninger til brudgommen

Han glæder sig til han skal giftes, men er i tvivl om hvad der forventes af ham. Ekspert i takt & tone, forfatter Sanne Udsen svarer.

Læs mere
Takt og tone
Regler for skader ved gæstebud

Min venindes søn har smadret mit smukke spisebord og hun nægter at erstatte det...

Læs mere
Takt og tone
Toastmaster

Fra brevkassen: Toastmasteren ved brylluppet styrer rækkefølgen af taler, men hvordan? Bør toastmasteren kontakte gæsterne forud for arrangementet, skal toastmasteren selv holde tale og i hvilken rækkefølge skal familien have ordet?

Læs mere
Takt og tone
Tager man medbragt mad med hjem?

Når man medbringer mad og vin til en sammenkomst, er det så taktfuldt at tage resterne med hjem?

Læs mere
Takt og tone
Spiser man fjerkræ med fingrene?

Hvorledes og i hvilken rækkefølge skal bestik og glas skal ligge ved festbordet? Må man spise fjerkræ med fingrene? Tips til takt & tone ved forårets fine fester ...

Læs mere
Takt og tone
Værtindegaven

Hvad gør man når de gaver man modtager er mere værdifulde, end dem man giver? Og hvad er god tone mht. værtindegaver?

Læs mere
Takt og tone
Takt og tone i tiden

Sanne Udsen guide til færden gennem det moderne livs genvordigheder ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk

Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^