Bloomingville
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Kategori: Diætist
Vægttab uden motion?

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Hej Lene,

Efter rygestop har jeg taget snart 10 kg på. Det kikser for mig med at tabe mig/lægge min kost om. Det kører op og ned - typisk 2-3 kg. pr. uge. Jeg synes ellers jeg er motiveret, men ved godt at jeg gør det forkert. Jeg synder lidt den ene dag, fordi så kan jeg bare lade være med at spise noget den næste osv. og jeg ved det er forkert, men kan bare ikke komme ind på rette spor.

P.g.a. handicap kan jeg ikke være så fysisk aktiv – højst gå nogle ture. Derfor skal der ikke indgå motion i min omlægning af kost/vægttab. Kan det lade sig gøre at tabe sig alligevel?

Hilsen, Tina

__________________________________________________

Kære Tina,

Det kan sagtens lade sig gøre at tabe sig selvom du ikke er så fysisk aktiv. Jeg syntes det er vigtigt at du i første omgang forsøger at lave en liste over fordele og ulemper ved at vægttab – mærk efter er du villig til at gøre den indsats det kræver at tabe sig..

På det du skriver aktuelt fornemmer jeg at du bruger en masse unødig energi på at gøre et halvhjertet forsøg på vægttab.....det er bare for ærgeligt. Tag en beslutning og forsøg at sætte dig nogle kortsigtede overskuelige mål, så er det ofte lettere at holde motivationen oppe. Alternativt kan du jo opsøge en diætist i dit lokalområde, hvis du føler at du behøver professionel støtte udefra.

Held og lykke med projektet.

De bedste hilsner,

Diætist
Rugbrød er godt nok

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
Diætist
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt....

Læs mere
Diætist
At spise ude

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
Diætist
At snyde chokoladetrangen!

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Diætist
Fedt på balder og lår

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Diætist
Slank med æg

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Diætist
Vægttab og trivsel

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Diætist
Nutella vs. Ost

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lænestol 2have

Lænestol 2have

AURO økologisk vægmaling

AURO økologisk vægmaling

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Bloomingville

Bloomingville

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^