Black Friday 2020 hos BOBO
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Montana
Kategori: Diætist
Sult

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Det bedste man kan gøre, for at opnå en effektiv og langsigtet dæmpning af sulten, er at spise sig en ordentlig portion protein. Hvis proteinindholdet er højt nok, kan man tilnærmelsesvis spise det ”uden for beregning”. Dvs. du kan spise det oven i købet. I hvert fald findes der dokumentation for, at en gruppe mennesker, som spiser alt hvad de kan af en meget proteinrig (og fedtfattig) kost, taber sig omkring 10 kilo på 6 måneder.

Grunden til at den metode kan give resultater, trods det, at man spiser helt uden grænser, skal søges to steder: 1. Protein mætter mere end andre makronæringsstoffer (hvor kulhydrat jo ellers lige for tiden regnes for bedste slanke-substrat). 2. proteinmåltider løfter forbrændingen 30%, mens andre makronæringsstoffer kun løfter den 4%.

Kød mætter mere end brød
Man kan anskueliggøre at protein mætter langt bedre end kulhydrat ved at tænke på, at der er flere kalorier i en skive rugbrød end der er i en hel pakke skinke (eller andet kød/fisk/fjerkræ på ca. 3% fedt).
En ”ordentlig tallerken protein” kunne f.eks. være: 2-300g rå/ tilberedte grønsager til et bæger hytteost/ en dåse tun/ et bæger rejer/ en pakke skinke/kylling/kalkun i tern. Tilføj gerne en dressing af fromage frais, som har et højt protein-indhold. Eller grøntsagerne kunne være tilberedt. Svits evt. diverse grønsager i en tsk. sesamolie, hvidløg og lad det så simre med en halv deciliter soja – denne bi-ret er genial sammen med hytteost.

En decideret protein-tallerken indeholder ikke brød, kartofler, ris, pasta eller frugt.
Hvis du vil fastholde kalorierammen præcist, kan du erstatte dine pålægsmadder til frokost af protein-serveringer. Herved bespares 100 – 180 kalorier, hvilket f.eks kan investeres i at opgradere eftermiddagsmåltidet til også at være en proteintallerken. Af samme størrelsesorden, som den til frokost. Spiser man sådan er det nærmest umuligt at føle sult. Som en klient udtrykte det: Jeg kan godt føle afsavn, men jeg lider ingen nød.

Selve metoden, at opnå vægttab ved hjælp af proteiner, er slet ikke ny. Det har været velkendt i årtier, at man kan bane en sulte-fri vej ned i vægt. Lige for tiden er den, under tilnavnet Dr. Atkins Diet, voldsomt populær i USA, hvor magre kendisser (som fx Calista Flockhart, Madonna og Gerri Halliwell) bærer omvandrende vidnesbyrd om, at metoden næsten er for effektiv.
Men naturligvis er der en grund til, at vi ikke har valgt at udforme Kostkompagniets kostplaner på den helt proteinrige måde. Denne metode indebærer nemlig en meget sparsom mængde af kulhydrat, hvilket kan have ulemper (fx i forhold til den fysiske kapacitet).

En afbalanceret kostomlægning
En mere afbalanceret kostplan vil formentlig behage flere. Særdeles effektive kostplaner, der bare rykker fedtet af kroppen kan (og bør) laves individuelt af ens egen diætist, således at de anvendes under kontrollerede forhold. Ovenstående ombytningsforslag effektiviserer vægttabet, uden at man tilnærmelsesvis kommer over i en Dr. Atkins-model. Det vil sige at bivirkninger grundet kulhydrat-mangel undgås. Kort fortalt risikerer man hovedpine, dårlige ånde og tidlig udtrætning i forbindelse med fysiske aktiviteter af den aerobe slags (så som løb og aerobics).
Til gengæld er der den uomtvistelige fordel ved metoden, at sult er en by i Rusland. Måske derfor kan folk have vanskeligt ved at slippe metoden igen. Men man kan næppe være uenig i, at nogle af de før nævnte stjerner måske skulle have sluppet Dr. Atkins for lang tid siden.

Diætist
Rugbrød er godt nok

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
Diætist
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt....

Læs mere
Diætist
At spise ude

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
Diætist
At snyde chokoladetrangen!

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Diætist
Fedt på balder og lår

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Diætist
Slank med æg

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Diætist
Vægttab og trivsel

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Diætist
Nutella vs. Ost

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Bordben til sofaborde og plankeborde

Bordben til sofaborde og plankeborde

Kare Design hos BOBO

Kare Design hos BOBO

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^