Walton Ford
Black Friday 2020 hos BOBO
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Kategori: Diætist
Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper, eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Hvis man nu kan give køb på en lille bid af sit ambitionsniveau og afsætte en lille sjat kalorier til rigtig sukker, så kan man bruge dette til at producere kombisødning. Princippet er det, at når en lille smule sukker anvendes samtidig med sødemiddel, så løfter det smagen mere end proportionalt.

Man kan selv afprøve princippet meget simpelt: man tager halvanden liter light cola og tilføjer en halv liter sukkerholdig cola. Og se: nu har vi en drik, som indeholder 25% af kalorierne fra heavy-udgaven, men hvor noget i retning af 90% af smagen er bevaret.

Det er selvsagt en helt subjektiv vurdering, hvordan noget smager, men enhver kan let efterprøve princippet og tjekke om det nye smagsbillede er noget for dem.
Hvis det er tilfældet, er der rigtig mange opskrifter, som med lethed kan reduceres betragtelig i energiindhold. Kageopskrifter er lidt vanskelige at pille ved, fordi sukkeret har en bageteknisk egenskab, som ikke er forudsigelig. Men både smoothies, milk-shakes, frugtgrød, frugtsaft og syltetøj er det fuldstændig ukompliceret at ændre opskriften på.

Man tager ganske enkelt den oprindelige opskrift og reducerer sukkermængden med 25 - 75%, hvorefter det fjernede sukker substitueres med sødemiddel. På sødemidlets emballage står omregningsfaktoren, men vær varsom: det søder voldsomt.
Undgå sødemidler, som kun indeholder sakkarin, det smager ikke godt alene, men derimod fortrinligt sammen med cyklamat.

Skulle man have brug for lidt håndfast vejledning, har Diabetesforeningen udgivet en bog om at sylte, med titlen ”Sødt og surt”, som giver 55 konkrete opskrifter, hvor der er anvendt kombisødning eller sukkerfri sødning.


Diætist
Rugbrød er godt nok

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
Diætist
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt....

Læs mere
Diætist
At spise ude

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
Diætist
At snyde chokoladetrangen!

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Diætist
Fedt på balder og lår

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Diætist
Slank med æg

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Diætist
Vægttab og trivsel

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Diætist
Nutella vs. Ost

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lænestol 2have

Lænestol 2have

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Bloomingville

Bloomingville

Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk

Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^