Black Friday 2020 hos BOBO
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Montana
Kategori: Diætist
At snyde chokoladetrangen!

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Så vidt jeg kan vurdere, er det nærmest blevet den gængse opfattelse, at chokolade er hard-core fedme-genererende, mens lakrids, bolcher og vingummi er rimelig OK mad.

Men der er faktisk færre kalorier i en guldbarre end der er i en pose børne-slik (af dem til ti kroner). Det hænger sammen med, at Guldbarren trods alt kun vejer 49 gram, mens der er 100 gram i en lille pose slik.
- Og nok har chokolade en højere energitæthed end det snold, som er lavet af sukker udelukkende, men forskellen er ikke større end ca. 170 kalorier pr 100 gram. Der er 530 kalorier i 100 gram chokolade og 360 kalorier i 100 gram sukker-snold. For en rigtig chokoman bidrager en Guldbarre med større tilfredsstillelse end selv en hel familie-pose af lakrids og vingummi.

En ”rigtig chokoman” er man, når trangen kan sidestilles med eksempelvis rygetrang. Altså en trang, der ikke kan tilsidesættes uden virkelig store kvaler.

At snyde chokolade-trangen.

Det behøver ikke at være noget problem at være afhængig af chokolade. Hvis ikke det medfører vægtproblemer er der ikke andre ernæringsrelaterede årsager til at gå i en bue udenom. Men når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick.

Der findes et kakao-pulver, som giver en fyldig chokolade-smag for kun 40 kalorier pr kop. Det drejer sig om den engelske kakao-drik Options (der tidligere hed Ovations). Det er kakaopulver af den slags, som skal overhældes med kogende vand. Modsat andre produkter fra denne kategori vækker det ikke associationer til at man har kogt en brun farveblyant.

Det er den eneste kakao på markedet, der har dette forbløffende lave energiindhold.

Til sammenligning koster en Matilde kakao-skummetmælk 120 kalorier for en brik og en cocio-light 120 kalorier for en dåse.

Når kakao-pulvere skal sammenlignes indbyrdes, skal man altid huske at sammenligne pr deciliter færdig drik, pulveret kan jo være mere eller mindre koncentreret – og kan derfor ikke sammenlignes pr 100 gram.

Diætist
Mad i mørke

kostkompagniet skriver:Igennem de seneste år har landet været genstand for en bølge af undervisning i hvorledes, man beregner madens fedtenergiprocent.

Læs mere
Diætist
De nye dadler

Dadler er ikke mere, hvad dadler var engang. Julens aflange ovale æsker med et dobbelt lag af klæbrige frugter, med den hvide uduelige plasticgren i midten.

Læs mere
Diætist
Chokolade - jo mørkere, jo bedre??

Forleden dag talte jeg med en ny klient, som forklarede, at hun med omhu indkøbte noget specielt chokolade, som nærmest var sort i kuløren, fordi hun mente det var mindre fedende ...

Læs mere
Diætist
Sødemiddelet

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Læs mere
Diætist
Rygestop og ekstra kilo

I forbindelse med rygestop er hun begyndt at løbetræne for at slippe for ekstra kilo, men hun har alligevel taget på, skriver hun til diætist Lene Bank Mathiesen..

Læs mere
Diætist
Konstant småspiseri

Ditte elsker mad, men er træt af sin konstante småspiseri og spørger Diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun kan få styr på sulten..

Læs mere
Diætist
Kost quiz´sen

Kan du score 13 rigtige?

Læs mere
Diætist
Fedtstof

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer...

Læs mere
Diætist
Smørbare oste

Efterhånden er der en del forskellige smørbare oste, som har et passende kalorieindhold, i forhold til vægttab.

Læs mere
Diætist
Is, fedt og snyd

Kostkompagniet skriver:Tilsyneladende er det fristende at spinde guld på det faktum at folk tror, at fedtfattig betyder ”egnet til vægttab”.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Montana

Montana

Lænestol 2have

Lænestol 2have

Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Nye Bøger
^